Şişli'de trans kadına korkunç saldırı!

Şişli'de Gülşen isimli trans kadın şişlendi ve defalarca bıçaklandı. Aşırı derece kan kaybeden kadın hastaneye kaldırıldı. İstanbul, Kocaeli ve İzmir’de dün gece 3 trans kadın daha saldırıya uğradı.
Şişli'de trans kadına korkunç saldırı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-10-29 03:55:28    

Erdal Ergüler/ vehaber.org

Alınan bilgiye göre İstanbul  Şişli'de Gülşen isimli trans kadın,  homofobik 2 Suriyeli tarafından şişlendi ve defalarca bıçaklandı.

Gülşen isimli kadın evinde bıçaklanmış şekilde bulundu. Gülşen’in arkadaşlarının beyanına göre daha önce kendisinin müşterisi olmuş olan iki erkek, Gülşen’in evine gelmiş ve kendisine bıçak ve şişle saldırmıştı.

Görgü tanıklarının aktardığı bilgiye göre Gülşen isimli kadın aşırı şekilde kan kaybettiği için 'ambulans kirlenir' denilerek bi süre görevliler tarafından bekletildi, Trans kadının arkadaşları tarafından getirilen çarşaflar ile ambulansa alındı ve Şişli Etfal'e kaldırıldı, Sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve 0 RH(+) kan arandığı bildirildi.

 

Olayla ilgili sosyal medyada paylaşılan videoda Gülşen isimli kadının her yerinin kesik olduğu ve çevresinin adeta kan gölüne döndüğü görülüyor.

Şişli Etfal'e ziyarete gelenler bu sabah saat 06:00 civarında bir başka trans kadın seks işçisinin de kurşunlandığını ve aynı hastaneye getirildiğini açıkladı.. Kadının durumunun iyi olduğu belirtildi.

Aynı gece  İzmir’de bir trans kadın seks işçisi, kimliği belirsiz kişiler tarafından sırtından bıçaklandı. 

Aynı gece, Kocaeli Gebze’de yeni taşındıkları evde yaşayan üç trans kadın seks işçisi, bir müşterinin silahlı saldırısına uğradı. Biri bacağından yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

'İlgili emniyet görevlilerini saldırıların faili olanları derhal bulmaya ve yargı organlarını faillere gerekli cezaları vermeye davet ediyoruz. Hükümet’i ve tüm toplumsal kesimleri, trans kadın seks işçileri ile samimi şekilde dayanışmaya ve taleplerini karşılamaya davet ediyoruz.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü