Michelle Demishevich: Trans kadın Gülşen'in sağlık durumu gittikçe kötüleşiyor!

İstanbul Şişli'de saldırıya uğrayan trans kadın Gülşen'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor.
Michelle Demishevich: Trans kadın Gülşen'in sağlık durumu gittikçe kötüleşiyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Şişli'de trans kadına korkunç saldırı

Michelle Demishevich, Gülşen’in son durumu hakkında gazetecilere açıklama yaptı. Jinha'da yer alan habere göre İstanbul'da saldırıya uğrayan trans kadın Gülşen'in Şişli Etfal Hastanesi'nde tedavisi sürüyor. Doktorlar Gülşen'in hayati tehlikesinin devam ettiğini belirtti.

29 KERE BIÇAKLANDI

İstanbul'un Şişli ilçesinde, trans kadın Gülşen, iki gün önce kimliği belirsiz kişi yada kişilerce saldırıya uğradı. Saldırının ardından Gülşen, Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olaya ilişkin Gülşen'in anlatımlarından yola çıkarak, saldırının nasıl geliştiğini aktaran Michelle, "2 gün önce arkadaşımız, bir Suriyeli biri İngiliz olmak üzere iki kişi tarafından boğazı, göğsü, bacakları ve vücudunun çeşitli yerlerinden toplam 29 kere bıçaklanarak saldırıya maruz kaldı. Doktorundan aldığımız son bilgiye göre, boğazındaki kesik sebebiyle kısa süreliğine konuşma yeteneğinden mahrum kalacak. Durumu gittikçe kötüye gidiyor, ama o çok güçlü. Durumuna rağmen yaşamaya çalışıyor. Destek ve dualarınızı ondan esirgemeyin" dedi.

GÖĞSÜNDE VE BEYNİNDE KAN  KAÇIKLARI VAR

Gülşen'in tedavisi ile ilgilenen Doktor Pınar Akova ise, Gülşen'in hastaneye ilk getirildiğinde, vücudunun birçok yerinde kesikler ve darbeye bağlı izlerin bulunduğunu belirtti. Pınar, Gülşen'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu dile getirerek, "Hastanın hayati riski önem taşıyor beyin kanaması takip altında, göğsünde ve beyninde kan kaçıkları var, beyin kanaması takipte, çok bölgeli travması var. Şuan stabil odada, herhangi bir durum değişikliğinde tekrardan yoğun bakım ünitesine alacağız" diye belirtti.

Vehaber Menu