Taste Of Ink Dövme Studyosu’ndan Vegan Dövme!

Taste Of Ink Dövme Studyosu’ndan Duygu Abacı kullandıkları hiçbir malzemede hayvansal ya da hayvanlar üzerinde denenmemiş ürünlerden kullandıklarını anlattı.
Taste Of Ink Dövme Studyosu’ndan Vegan Dövme!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

“Sloganımız:   Vegansınız, peki  ya dövmeniz?

Dövme yapım süreci sadece dövme makinası, iğne ve dövme boyasından ibaret değildir. Sanatçı bu sürecin öncesinde ve sonrasında  bir çok ürün kullanır. Jilet seçimleri,antibakteriyel sabunlar, vazelin, temizlik malzemeleri, transfer sıvısı ve tabiki dövme boyası. Bu ürünlerin bir çoğunda potansiyel olarak hayvansal kaynaklı malzemeler kullanılmaktadır veya hayvanlar üzerinde test edilmiştir.

 
Dövmenin vegan olmadığını nereden anlarız?


-Hayvanlardan elde edilen ve siyah pigment olarak kullanılan kemik  tozları
-hayvansal kaynaklı glycerin
-Bazı dövme boyalarında kullanılan sığır jelatini,lanolin adı verilen koyun yününden elde edilmiş yağlar ve çoğunlukla bakım ürünlerinde bulunan wax -bal mumu.
Eğer dövme sanatçısı bu ürünleri barındıran herhangi bir malzeme kullanıyorsa dövmeniz maalesef vegan olmuyor.

Bunun için neler yaptık?


Vegan olduğumuz süreç içerisinde çoğu katkı maddesi ve içeriğe aşina olduğumuzdan yurtdışındaki vegan  dövme sanatçısı arkadaşlarımızla irtibata geçerek hangi ürünleri tercih edebileceğimizi sorduk. Kapsamlı bir araştırma sonrası  kullanılan malzemeleri “cruelty free”(hayvanlar üzerinde test edilmemiş” ve vegan amblemli farklı markalarla değiştirmeye karar verdik. Mesela  piyasada yaygın olarak kullanılan fakat vegan olmayan antibakteriyel sabunu  biz tercih etmiyoruz. Onun yerine yurtdışından özel olarak gelmiş ve ecocert ve peta sertifikalı başka bir ürün kullanıyoruz.Ayrıca kullanılan ürünlerin bitkisel kaynaklı olması ve çoğu ürünün doğal olabilmesi hem diğer canlılara zarar vermeden bu uygulamanın yapılmasını hem de dövmeyi yaptıracak kişinin cildinin daha sağlıklı iyileşmesini sağlıyor.

 
Studyomuzda a-z ye  bütün ürünlerde  hayvanlar üzerinde test edilmemiş markaları  tercih ediyoruz.
Vegan dövmeler incitmez ( hayvanları)”