Cerrahpaşa pataloji bölümünde skandal!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi pataloji anabilim dalı başkanı Prof. Dr. Ayşim Buge Öz’ün kansere yakalandığı ve 1 aylık rapor aldığı iddia edildi.
Cerrahpaşa pataloji bölümünde skandal!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kanserli hücrelerin alt türlerini belirleyen ALK ve ROS 1 isimli testlerin bizzat Profesör Öz tarafından yapıldığını belirten hastane gorevlileri, hastanede bu testleri yapan başka bir doktor bulunmadığını söyledi.

Ayşim Büge Öz’ün evinden çalışarak, işini kısmen sürdürdüğü; fakat bunun kliniğe oranla çok daha yavaş gerçekleştiği de edinilen bilgiler arasında. Cerrahpasa Tıp Fakultesi, kanser hastalarının hedefe yönelik tedavisi için umut ışığı olan moleküler patolojik testleri yapabilen turkiye’deki nadir hastanelerden. Milyonlarca liralik yatırım ve birikimle elde edilen donanıma karşın o donanımı kullanacak yetişmiş personelin olmayışı ise cerrahpaşa’da yaşananları skadal boyutuna taşıdı.

Onlarca hastanın biran önce başlaması gereken tedavileri günlerce gecikirken görevliler, hasta yakınlarına ellerinden bir şey gelmeyeceğini soylemekle yetiniyor. Oysa kanser tedavisinin en önemli ayağı erken teşhis ve acil müdahale oluşturuyor. Olay bir yandan Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin hasta sağlığı karşındaki umursamazlığına işaret ederken, kansere yakalanan doktorun işini evine taşıması ise bir başka dikkat çekici nokta.


Kaynak: Bidebunuizle.com

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü