HDP'ye 3 bölgede saldırı! Bir kişi satırla yaralandı..

HDP’nin seçim çalışmalarına yönelik saldırılar Isparta, Kayseri ve Adıyaman’da sürdü, Isparta’da HDP’li üniversiteliler saldırıya uğradı.
HDP'ye 3 bölgede saldırı! Bir kişi satırla yaralandı..
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

HDP’nin seçim çalışmalarına yönelik saldırılar Kayseri, Isparta ve Adıyaman’da devam etti. Isparta’nın Fatih Mahallesi’nde ise gece 3 sularında HDP’li 10 üniversite öğrencisi evlerine gitmek üzereyken 30 kişilik  bir grubun pusu kurması sonucu saldırıya uğradı. Saldırıda bir üniversiteli satırla başından yaralandı.

Yine Isparta’da gece 1 sularında HDP Isparta İl Örgütü’nün Gülistan Mahallesi’ne açtığı seçim bürosuna kimliği belirsiz kişiler saldırdı. Saldırganlar büroyu taşladı, camları kırarak içeri girdi ve eşyaları tahrip etti. Olayla ilgili inceleme başlatan polis, bir kişiyi gözaltına aldı.

Kayseri’nin Sarız ilçesindeki HDP Seçim İrtibat Bürosu’na gece saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi. Saldırıda büronun camları kırıldı, eşyalar tahrip edildi. Polis bölgedeki kameraları incelemeye aldı.

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde de seçim bürosunun önünde duran HDP flamaları ateşe verildi.

İnsan Hakları Derneği, 7 Haziran seçimleri öncesinde siyasi partilere yönelik saldırılarla ilgili hazırladığı hak ihlalleri raporunda toplam 126 saldırı olduğunu, bu saldırıların 114’ünün HDP ve HDP’lilere yönelik olduğunu belirtmişti. Raporda saldırılarda darp edilen 49 kişinin 47’sinin HDP’li olduğu da ifade edilmişti.(DİHA)

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü