IŞİD, aşırı cinsel eylemleri reddeden kadını yaktı!

Birleşmiş Milletler yetkilisi Zainab Bangura, kadınlara yapılan zulmün örgütün ideolojisi için merkezi olduğunu söyledi. Bangura, 20 yaşında bir kadının 'aşırı' cinsel eylemleri reddettiği için yakıldığını da açıkladı.
IŞİD, aşırı cinsel eylemleri reddeden kadını yaktı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Birleşmiş Milletler'in cinsel şiddet konusundaki özel temsilcisi Zainab Bangura, Middle East Eye'a verdiği röportajda, örgütün kadınlara yaptıklarını anlattı. Kadınlara yapılan zulmün örgütün ideolojisi için merkezi olduğunu söyleyen Bangura, cinsel şiddettin kurumsallaştırıldığını da söyledi.

Örgütün bu konularda hiyerarşisi olduğunu söyleyen Bangura, yakalanan kadınları önce şeyhlerin, sonra emirlerin, en sonda savaşanların alabildiğini aktardı.

 

 

Örgütün tecavüz ettiğini, cinsel kölelik uyguladığını, kadınları fuhuşa ve aşırı eylemlere zorladığını belirten Bangura, 20 yaşındaki bir kadının "aşırı cinsel eylemleri" reddettiği için canlı halde yakıldığını açıkladı.

Örgütün pek çok sadist cinsel eylem gerçekleştirdiğini belirten Bangura, yüzlerce Yezidi kadının kaçmayı başardığını söyleyerek, bu kadınlara "psikososyal" destek verilmesi gerektiğini aktardı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü