Nasrallah: 'Tereddüdü bırakın, IŞİD'le savaşın!

Hizbullahı'ın lideri Hasan Nasrallah, tüm üyelerini, küresel ve varoluşsal bir tehdit olarak değerlendirdiği IŞİD'e karşı mücadeleye çağırdı.
Nasrallah: 'Tereddüdü bırakın, IŞİD'le savaşın!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah geçen pazar günü televizyondan yaptığı konuşmada IŞİD'le ilgili şunları söyledi: 

“Bugün, tarihte daha önce eşi benzeri görülmemiş, insanlığı hedef alan bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Bu yalnızca Lübnan'daki direnişe, Suriye'deki rejime, Irak'taki hükümete veya Yemen'deki bir gruba yönelik bir tehdit değil. Bu herkes için bir tehdit ve kimse kafasını kuma gömmesin. Lübnan'daki ve bölgedeki herkesi sorumlu davranmaya; bu tehlikeye karşı çıkmaya; sessizliği, tereddüdü, tarafsızlığı bir yana bırakmaya çağırıyorum"

Hizbullah lideri, Hizbullah üyelerinin Suriye'nin farklı bölgelerinde rejime bağlı güçlerle eşgüdüm halinde IŞİD'e karşı ortak mücadele verdiğini ilk kez doğrulamış oldu: 

"Suriyeli kardeşlerimizle, Suriye ordusuyla ve halkıyla, Şam'da, Halep'te, Kuseyr'de, İdlib'de omuz omuza savaşıyoruz."

Nasrallah, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun başarısız olduğunu ve cihatçıların serbest hareket etmesini engelleyemediğini de ekledi. 

Hizbullah ayrıca, Suriye'de Esad karşıtı harekete verilecek desteğin, iktidarı cihatçılara teslim etme çabasından başka bir şey olmayacağını da söyledi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü