Ortalama penis uzunluğu ne kadardır?

Bilimfili'nde yayınlanan habere göre bugüne kadar yapılmış olan en tutarlı penis büyüklüğü çalışmasının sonuçları konudaki pek çok endişeyi giderebilir.
Ortalama penis uzunluğu ne kadardır?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Ne var ki bir çok erkek için üreme organlarının uzunluğu ve çevresi gülünecek bir şey değildir..Şimdi ise bugüne kadar yapılmış olan en tutarlı penis büyüklüğü çalışması ile bir çok endişe atlatılabilecek..

Daha önceki çalışmalar daha çok münferit yayınlardı ve çok da güvenilir sonuçlar vermemekteydi. Elbette insanlar kendilerini abartarak anlatma eğilimindedir.Bu söz Güney Londra ve Maudsley NHS Vakıf Kuruluşu psikiyatristi David Veale’ye ait.. Veale ve ekibi penis ile ilgili boyutların nümerik araştırmasını yapmak üzere, hali hazırda standart olarak penis ölçümü prosedürü uygulayan yapan ürologlardan ve klinik araştırmacılardan verileri toplamaya başladılar.

Bugün British Journal of Urology International dergisinde yayımlanan çalışmada, daha önceki 17 akademik çalışmada; Dünya ’dan 15.521 erkekten toplanmış verileri sentezliyor. İnsanlığı genelleyen bir penis ile ilgili uzunluklar, uzunluk aralıkları ve ortalamalar bu sayede kolaylıkla hesaplanabildi. Bazı araştırmacılara göre ise bu hesaplama bir çok erkeği rahatlatmayacaktır ve güvenilirlilik için daha fazla veriye ihtiyaç duyulmaktadır.

Araştırma ekibinin analizine göre, sarkık durumdaki penis uzunluğu ortalama 9.16 cm; erekte halde ise 13.12 cm’dir. Buna mukabil ortalama çevre uzunluğu sarkık halde 9.31 cm, erekte halde 11.66 cm’dir. Büyüklük hesapları üzerine yapılan bir grafiğe göre, 16 cm ve üzerinde penis uzunluğuna sahip erkekler grafiğin dışında kalıyor ve 100’de 5 lik bir dilimi oluşturuyorlar. Tam tersi de geçerli elbette, erekte halde 10 cm’den kısa olan penis boyları da yine diğer 100’de 5’lik istisna grubu oluşturuyor. Yani 100 erkekten 90’ı 10 ila 16 cm erekte penis uzunluğuna sahip.