ABD'de ırkçı kilise saldırısı: Ölmeniz gerek!

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde siyahilerin gittiği kilisede 9 kişiyi öldürmekle suçlanan Dylann Roof'un amcası, babasının Dylann'a doğumgününde 45 kalibrelik bir tabanca armağan ettiğini söyledi.
ABD'de ırkçı kilise saldırısı: Ölmeniz gerek!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Dylann Roof'un cinayeti ırkçılık yüzünden işlediği söyleniyor. Reuters ajansına konuşan Cowles, Dylann Roof'la Nisan ayındaki doğumgünü sırasında telefonla konuştuğunu ve sanığın kendisine dışarıda yeni silahı ile talim yaptığını söylediğini bildirdi. Dylann Roof sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki bir fotoğrafında da üzerinde Güney Afrika ve Zimbabwe beyaz azınlıklar tarafından yönetilirken kullanılan bayraklarlarla bezeli bir ceketiyle görülüyor. Dylann Roof'un Güney Carolina'daki 'beyaz ırk üstünlüğüne' inanan örgütlerden birine üye olup olmadığı ise açık değil.

Durup dururken ırk ayrımından söz etti

Annesi Amelia Roof'a ait cep telefonuna cevap veren bir kadın, Reuters ajansına "bu konuda asla mülakat vermeyeceklerini" söyledi. BBC Türkçe'nin haberine göre Polis Dylann Roof'un kimliğini, kilisedeki güvenlik kameralarının çektiği görüntülerde zanlıyı tanıdıklarını söyleyenlerin ihbarı üzerine tespit etti. Çocukluk arkadaşı Joey Meek, üzerindeki uzun kollu gri tişörtten Roof'u tanımış.Meek'in annesi Dylann Roof'un aynı tişörtle evlerine, oğluyla video oyunları oynamaya geldiğini anlatıyor.Joey Meek de Associated Press ajansına, ortaokul arkadaşı olan Dylann Roof'la birkaç hafta önce yeniden karşılaşıp görüşmeye başladıklarını söyledi."Ortada hiçbirşey yokken ırk ayrımından bahsetmeye başladı. Siyahlarla beyazların ayrı yaşaması gerektiğini söyledi. Öyle olmaması gerektiğini söyledim ama, bunu konuşup durdu" diyor Meek.

Ölmeniz gerek

Kilise saldırısından kurtulanlardan biriyle görüşen Sylvia Johnson adındaki kadın ise NBC televizyonuna şunları anlattı: "Saldırganın silahını beş kez doldurduğunu görmüş. 'Bunu yapmam lazım. Kadınlarımıza tecavüz ediyor, ülkemize el koyuyorsunuz. Ölmeniz gerek' demiş'. ABD Adalet Bakanlığı saldırıyı nefret suçu olarak değerlendiriyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü