TÜRGEV üniversitelere el attı!

Üniversite yerleşkeleri doğrudan TÜRGEV’e tahsis edilmeye başlandı.
TÜRGEV üniversitelere el attı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Taraf’ın haberine göre,  Çanakkale Valiliği, mülkiyeti Hazine’ye ait olan ve ÇOMÜ tarafından kullanılan 74 bin metrekarelik alan içindeki 18 bin 438 metrekarelik alanın TÜRGEV tarafından talep edildiğini Maliye Bakanlığı’na iletti.

Rektörlük ve Başbakanlık da onayladı

Söz konusu alanın üniversite ve yüksekokul alanı olarak ayrıldığını belirten valilik, alanın yurt binasına engel teşkil etmeyeceğini ileri sürdü. Valiliğin görüş sorduğu ÇOMÜ yönetimi alan içine yurt yapılmasında “kamu yararı” olduğunu iddia etti ve bakanlığa olur verdi.

TÜRGEV’e arazi devri konusunda Başbakanlığın da bilgisi soruldu. Başbakanlık, arazinin TÜRGEV’e verilmesinin uygun olacağını belirtti.

18 bin metrekarelik alana aylık 3 bin 500 lira

Başbakanlığın ve üniversite yönetiminin de TÜRGEV’e kucak açmasıyla Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye eski Müsteşarı Naci Ağbal ve Genel Müdür Abdullah Kaya’nın imzasıyla TÜRGEV’in “yasal muafiyeti tanınan” vakıflar kapsamına alındığı hatırlatıldı.

Bakanlık 2013 tarihli yazısında 18 bin 438 metrekarelik alanın üniversite tahsisinden alınarak öğrenci yurdu yapılmak amacıyla 30 yıl boyunca TÜRGEV’e devredilmesine karar verdi. Bakanlığın yazısında yurt yeri için devlete ödenmesi gereken kira bedelinin ise aylık 3 bin 500 liradan ibaret olduğu belirtildi.

Vehaber Menu