Türkiye’yi savaşa sürüklemeye çalışıyorlar!

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, 'Türkiye bir taraftan çözümsüzlüğe diğer taraftan siyasi bir krize doğru sürüklenmeye çalışılıyor. Bir kolundan tutmuşlar halkı erken seçime sürüklemeye çalışıyorlar. O yetmiyor bir kolundan tutmuşlar savaşa sürüklemeye çal
Türkiye’yi savaşa sürüklemeye çalışıyorlar!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Van’da düzenlenen “Siyasi tutsaklara özgürlük” yürüyüş ve mitingine katıldı.

Burada konuşan Yüksekdağ’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

‘Açık hava hapishanesine dönüştürdüler’

“Bir memlekette 10 bine yakın siyasi tutsak düşüncelerinden ve demokratik direnişinden, yeni bir dünya özleminden dolayı hapishanelerde tutuluyorsa o memlekette o ülkede özgürlükten söz etmek mümkün değildir.

“13 yıllık AKP iktidarında Türkiye’yi bir açık hava hapishanesine dönüştürdüler. Ama bizim özgürlük damarımız, güçlüdür. İnancımız, inadımız güçlüdür. Her yeri özgürleştirdik. Hapishane duvarlarını yıktık. Yine yıkarız.

“Diktatörlükte ısrar edenlerin, zalimlerin inkarcıların, Türkiye’ye savaşı dayatanların şu gerçeği çok iyi bilmesi gerekiyor. Bu halkın geleceğinde sadece kendi özgürlüğü değil Sayın Abdullah Öcalan’ın da özgürlüğü vardır.

“Sayın Abdullah Öcalan ve siyasi tutsaklara özgürlüğün yolu açılmadığı müddetçe Türkiye’de politik özgürlüklerden bahsetmek mümkün değildir. Tutsaklık ve esaret dayatmaları üzerinden iktidar olabileceğini ve o iktidarı ellerinde tutabileceğini sananlara bakın 7 Haziran’da nasılda yanıldılar ve yenildiler.

‘Barış süreci rehine değildir’

“Seçim sürecinin hemen arifesinde ilk yaptıkları şey, Sayın Abdullah Öcalan’a görüş yasağı uygulamak ve tecrit başlatmak oldu. Çözüm ve barış süreci, bu süreç onların elinde asla ve asla rehine değildir. Bu halk çözüm ve barış iradesinin AKP iktidarı tarafından da başka hükümet tarafında da rehin alınmasına izin vermedi vermeyecektir de.

“Milyonlarca insan Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne, barışa ve çözüme oy vermişken hiçbir siyasi iktidar ve kurulacak hiçbir koalisyon bu gerçeği görmezden gelemez. Bu iradeyi görmezden gelen her kim olursa geleceği, olmayacaktır.

‘7 Haziran sonuçlarına baksınlar’

“Bunu çok iyi bilsinler, Kürt sorunun barışı, çözümü demokrasiyi reddeden bir iktidarın sonunun ne olduğunu görmek isteyenler 7 Haziran seçim sonuçlarına baksınlar. Sanmasınlar ki beterin beteri olmaz. Eğer bu demokrasi iradesini görmezseniz, gereğini yerine getirmezseniz sizin için beterin de beteri var bunu çok iyi bilin.

“Bugün sizleri yüzde 41’e indiren yerinizi bilin diyen halk hani erken seçim için hazırlık yapıyorlar telaşla ülkeyi bir erken seçime sürüklemeye çalışıyorlar ya, 7 Haziran seçiminde sizi yüzde 41’e çeken halk, yapacağınız bir erken seçimde, yüzde 41’inde aşağısına çekmeyi çok iyi bilir.

‘Halkı erken seçime sürüklemeye çalışıyorlar’

“Türkiye bir taraftan çözümsüzlüğe diğer taraftan siyasi bir krize doğru sürüklenmeye çalışılıyor. Bir kolundan tutmuşlar halkı erken seçime sürüklemeye çalışıyorlar. O yetmiyor bir kolundan tutmuşlar savaşa sürüklemeye çalışıyorlar.

“Ama onların bu baskıcı siyasetleri de halkın iradesini görmeyen, reddeden siyasetleri de bütün Türkiye halklarını savaşa, çatışmaya çekmeye çalışan siyasetleri de halkımızın demokratik iradesi karşısında yenilecek ve ait olduğu yere iade edilecek.”

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü