Türkiye'de en çok bu prezervatifler satılıyor!

Türkiye'de en çok geciktirme iddiasındaki kondomlar satılıyor.
Türkiye'de en çok bu prezervatifler satılıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Yapılan bir araştırma Türkiye'de erken boşalmanın yaygın olabileceği düşüncesini oluşturdu, en çok geciktiricili prezarvatifler satılıyor. Hürriyet'te yer alan habere göreyılda 8 milyon paket prezervatifin satıldığı Türkiye’de, Eczacıbaşı Girişim Pazarlama Müdürü Aslı Biçer, pazarın her yıl yüzde 7 büyüme gösterdiğini belirterek, “Son yıllarda belirli iyileşmeler olmasına rağmen daha gidilecek yol var. ‘Bana bir şey olmaz’ görüşü hala yaygın” diye konuştu.

CONDOM KULLANIMINI DÜŞÜYOR

Türkiye’de yılda yaklaşık 91 milyon adet condom satılırken 5 milyon düzenli condom kullanıcısı bulunuyor. Eczacıbaşı Girişim Pazarlama Müdürü Aslı Biçer 15-45 yaş arasında 33 milyon  33 milyon potansiyel condom kullanıcısı bir kitle olduğunu belirterek “En çok tercih edilen doğum kontrol yönteminin geri çekilme olması, cinsel hastalıklardan korunma bilincinin yeterince gelişmemesinin kullanıcı oranının artmamasında payı büyük” dedi.

EN ÇOK GEÇİKTİRİCİ CONDOM SATILIYOR

Türkiye’deki yıllık 90 milyon liralık prezervatif pazarında, toplam 8 milyon paket (91 milyon adet prezervatif) satıldığını belirten Biçer, “40’ın üzerinde markanın bulunduğu pazarda, prezervatif adetinde yılda yüzde 7’lik bir büyüme var. Prezervatiflerin yüzde 67’si marketlerde, yüzde 30 eczanelerde, yüzde 3’ü de benzin istasyonlarında satılıyor. 24 saat açık istasyonlar kurtarıcı gibi görülüyor. En fazla satış yüzde 45 ile Marmara Bölgesi’nde gerçekleşiyor” diye konuştu. Yurtdışı pazarlarında en çok ince prezervatifler tercih edilirken, Biçer’in verdiği bilgilere göre Türkiye’de performans kaygısı ağır basıyor ve boşalmayı geciktirme iddiasındakiler en tepede yer alıyor.