Yunanistan’da bankalar açılmayacak!

Yunanistan’a, verilen ek süre bugün sona ererken, ülkedeki bankaların açılması da ileri bir tarihe ertelendi.
Yunanistan’da bankalar açılmayacak!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Yunanistan'da yaşanan ekonomik kriz sürerken bugün verilen ek sürenin de sonuna gelindi, bankaların açılma tarihi de ertelendi. NTV'de yer alan ahbere göre Yunanistan Ekonomi Bakanlığı da, bugün açılması beklenen bankaların 13 Temmuz Pazartesi gününe kadar kapalı kalmaya devam edeceğini açıkladı.

Avrupalı liderler salı günü Brüksel'de olağanüstü toplanmış ve Yunanistan'a yeni bir kurtarma başvurusu için bugüne kadar süre tanımıştı. Yunanistan'ın borç krizini çözmek için ayrıntılı ve somut önerilerini, bugün Euro Grup toplantısında sunması bekleniyor.

Dün, Yunanistan'ın yeni Maliye Bakanı Euclid Tsakalotos, Avrupa istikrar mekanizması üst yöneticisi Klaus Regling'e ülkenin acil kredi ihtiyacının karşılanması için mektup yollamıştı.

Mektupta, kredinin Yunanistan'ın borç yükümlülüğünü karşılamak ve finansal sisteminin istikrarını garantiye almak için istendiğini yazılmıştı.

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras ise, Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, Yunanistan'ın borcunda indirim yapılması gerektiğini söylemişti.

Vehaber Menu