Benim tercihim Kılıçdaroğlu!

Davutoğlu, 'Benim tercihim Sayın Kılıçdaroğlu'ndan başlamak. Daha sonra MHP'yi sonra da HDP'yi ziyaret edeceğim' dedi.
Benim tercihim Kılıçdaroğlu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hükümeti kurma görevini almasının ardından 3. Köprü'nün inşaat alanında düzenlenen iftara katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmelerini "Benim tercihim Sayın Kılıçdaroğlu'ndan başlamak. Daha sonra MHP'yi sonra da HDP'yi ziyaret edeceğim" sözleriyle değerlendirdi.

Ahmet Davutoğlu şunları söyledi: 

"İnşallah hayırlı bir başlangıç yapacağız bu akşam. 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümetsiz gibi bir tablo olmaması için çalışıyoruz.

Önce Meclis Başkanımızı seçtik. Onda herhangi bir gecikme olmadı. Gayet şeffaf bir seçim oldu. Bugün de meclis başkanlık divanına üyelerimizi bildirdik.

Sayın Cumhurbaşkanı bana yeni hükümeti kurma görevini verdi.  Parti liderleri ile istişare yapacağız. Randevu talepleri gerçekleşiyor.

Yarın Saraybosna'ya gidiyorum. Türkiye her zaman Bosna'nın yanında olmuştur. Pazartesi salı çarşamba için genel başkanlardan randevu taleplerimiz olacak.

Bayrama kadar koalisyon görüşmeleri yapılacak. Yapıcı, uzlaşıcı bir üslupla yeni hükümeti kurmak nasip olur inşallah. Zemine göre ikinci tur görüşmeleri yapılacak.

Benim tercihim Sayın Kılıçdaroğlu'ndan başlamak. Daha sonra MHP'yi sonra da HDP'yi ziyaret edeceğim.

Gerekmesi halinde halinde Ramazan Bayramı sonrası ikinci tur çalışmalarına bakacağız."

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü