SGDF: Gezi'nin çocuklarıyız!

SGDF 'Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz' kampanyasıyla ilgili düzenledikleri basın toplantısında 'Gezi'den Kobanê'ye köprü olmaya gidiyoruz' demişti.
SGDF: Gezi'nin çocuklarıyız!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

GDF "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" kampanyasıyla ilgili basın toplantısı düzenlemişti. 500'den fazla kişinin başvuruda bulunduğunu belirten SGDF'liler "Gezi'den Kobanê'ye köprü olmaya gidiyoruz" demişti. Herkesi Kobanê'ye destek vermeye çağırmıştı.

Basın açıklamasını SGDF üyesi Elif Tuğra yapmıştı.. Tuğra, Kobanê'nin özgürlüğün, direnişin, kadın devriminin, gençlik iradesinin merkezi olduğunu belirterek "DAİŞ'e karşı verilen büyük direniş savaşı tüm dünya halklarına moral olmuştur. Kobanê'de kazanılan zafer kadınların, gençlerin, Ezidilerin, Türkmenlerin ve ezilen halkların zaferidir" demişti.

Tuğra, açıklamada yapacakları çalışmalara da değinmişti. İlk olarak okul ve hastane inşaatlarında çalışacaklarını, çocuk kreşi yapacaklarını ve Arapça-Kürtçe kitaplardan oluşan bir kütüphane yapacaklarını kaydetti. Kaniya Kurda tepesine hatıra ormanı inşa edeceklerini ifade eden Tuğra, Kobanê Direnişi sırasında şehit düşen Rıfat Horoz'un (Hewal Karker) çalışmalarını başlattığı 'Savaş Müzesi'ni de tamamlayacaklarını belirtmişti.

Halk sağlığı taramalarının da yapılacağını anlatan Tuğra, sanatçıların da BEKSAV bünyesinde katılım göstereceklerini ifade etmişti.

Gezi Ayaklanmasının çocukları ile serhildanın çocuklarının buluşacağını söyleyen Tuğra "Devrimin kentine bir tuğla koyarak bile olsa emek vermek isteyen herkesi Kobanê'ye bekliyoruz" diye çağrısında bulunmuştu.

'KÖPRÜ OLMAYA GİDİYORUZ, TIPKI DENİZ'LER GİBİ'

Açıklama sonrasında söz alan SGDF Eşbaşkanı Oğuz Yüzgeç, kampanyanın Kobanê'ye kitlesel olarak ilk gençlik grubunun gitmesine vesile olduğunu söylemişti. Yüzgeç, Kobanê'ye gitmek için başvuranların sayısının 500'ü geçtiğini belirterek "Kobanê üzerindeki tecridi kırmış olacağız" demişti.

Yüzgeç, "Kobanê ne kadar güçlenirse Gezi'nin ruhu da o kadar güçlenecek. Biz buna köprü olmaya gidiyoruz, tıpkı Deniz'lerin 1968'de Zap Suyu üzerine inşa ettiklere köprü gibi" demişti.

HATIRA ORMANI İÇİN MEYVE ÇEKİRDEĞİ

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ise, kampanyanın gençlerin hayatlarını kaybetmediği bir dünya kurulmasına vesile olmasını diledi. Kerestecioğlu, biriktirmiş olduğu meyve çekirdeklerini SGDF üyelerine verdi. Çekirdeklerin yapılacak olan hatıra ormanına Berkin Elvan adına dikilmesini istedi. Kerestecioğlu "Dilerim, geleceğin özgür çocukları o meyveleri yer" şeklinde konuşmuştu.

Toplantıda Erdal Ataş da konuşma yaparak "Kobanê, ırkçı tekçi zihniyetle yıkıma uğratılmaya çalışıldı. Israrla savunup inşa edeceğiz. Gezi'de nasıl yeşili savunduysak, Kobanê'de de bu savunmayı yapacağız" demişti.

SGDF üyeleri, Kobanê'ye gitmek için 20 Temmuz günü Suruç Amara Kültür Merkezi'nde toplanılacağını duyurmuştu.

ETHA

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü