Gaziantep de karıştı!

Gaziantep'te Suruç Katliamı protestoları otobüs seferlerini iptal ettirdi.
Gaziantep de karıştı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Gaziantep'te bir polis aracına silahlı saldırı düzenlendi , kullanılan tüm otobüs seferleri "güvenlik yok" gerekçesi ile  iptal edildi.

Gaziantephaberler.com'un haberine göre, protestonun ardından kentin çeşitli mahallelerinde polisle güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Yaşanan olaylarda bir polis otosuna silahlı saldırı düzenlenirken, çıkan olaylarda molotof kokteyli de kullanıldı.

MİLLETVEKİLLERİ DE EMNİYET MÜDÜRÜ DE MEZARLIKTA

Gaziantep Asri Mezarlıktaki Adli Tıp Merkezinin önünde polis, olağanüstü önlem alırken, kalabalık grubun "Devrim Şehitleri Ölümsüzdür" sloganı attıkları görüldü. Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, bu gelişmeler üzerine mezarlığa gitti.

Mezarlıktaki kalabalığın artmasının ardından HDP Gaziantep Milletvekilleri Celal Doğan ile Mahmut Toğrul'da mezarlığa giderek burada bekleyenlerle bir görüşme yaptı.

ULAŞIM İPTAL

Yaşanan olaylar sonrası kent içi ulaşımda kullanılan tüm otobüs seferleri "güvenlik" gerekçesi ile ikinci bir emre kadar iptal edildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Otobüs Hareket Şefliği'ni arayan vatandaşlara görevliler "Başkanlığımız, güvenlik gerekçesi ile Gaziantep Havalimanı hattı haricindeki kentteki bize bağlı tüm otobüs seferlerini iptal etti" yanıtını verdi. Belediyenin bu kararı sonrası özel halk otobüsleri de "can güvenliği"ni gerekçe göstererek, özellikle kentin varoş bölgelerine gerçekleştirdikleri seferleri iptal ettiklerini açıkladı.