Demirtaş: IŞİD'in bizi öldürmesinden memnunsunuz!

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ''Hafta sonu İstanbul'da büyük bir yürüyüş planlıyoruz. Bu yürüyüşe de IŞİD'e karşı vicdanı olan herkesi davet ediyoruz'' dedi.
Demirtaş: IŞİD'in bizi öldürmesinden memnunsunuz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Selahattin Demirtaş, Suruç Katliamı ile ilgi konuşma yaptı. İşte Demirtaş'ın açıklamasından satır başları:

Halen bazı yerlerde bu tecavüz ordusu rahatlıkla kullanabiliyor. Ama bu devrimci öğrencilerin götürdüğü oyuncaklar sınırdan geçemedi. Vermek istedikleri mesaj gitti ama.

Yüreği yananların başı sağolsun. Malesef bu ölümlere sevinenler oldu. Anladık ki bu acıyı yürekten paylaşanların sayısı daha fazla. Bu dayanışma ruhu bizi memnun etti.

IŞİD gibi düşünen kişilerin, siyasi anlayışların olduğunu da gördük. IŞİD, HDP'den PYD'den daha iyidir diyenler onlar insanlıktan nasibini almamış olanlardır.

Bu saldırı partimizin, gençlerimizin karşı karşıya kaldığı ilk saldırı değil. Olayın arkasındakiler yakalanır mı bilmiyoruz. Mersin-Adana bombacısı halen ortada yok.

Şimdi bize birarada olalım teröre karşı çıkalım diyenler önce siz bu suçluları ortaya çıkarın. Ama kusura bakmayın bütün suçlarınıza bizi ortak edecek çağrıları doğru bulmuyoruz.

28 arkadaşımızın cenezesi morgtan alındı memleketlerine gönderildi. Ben bu ülkede barış içinde kardeşlik içinde yaşamak isteyen herkesi bu cenazelere sahip çıkmaya çağırıyorum. 

TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırıyorum. Meclis Başkanı derhal parlamentoyu olağanüstü toplantıya çağırmalı. Parlamento olup bitenlere sessiz kalamaz. Milletvekillerini destek vermeye çağırıyoruz. 

Çözüm süreci selamaete kavuşursa barış daha kolay gelecek.  Meclis yeni hükümete yol gösterecek kararlar almalı.

Biz parti teşkilatlarımıza kendinizi koruyun diye çağrı yapıyoruz. Şüpheli paketlerin, çiçeklerin parti binasına sokmamaları gerekir. Cemevi ve camilerin bu dönemde daha tedbirli olmaları lazım. 

HDP tehlikeli çağrı yaptı diyenlere IŞİD'in bizi öldürmesinden memnunsunuz. Siz istiyorsunuz ki IŞİD istediği yerde eylem yapsın. IŞİD katliam yapmasın diye tedbir almalıyız. IŞİD eylem yapamamalı

Hafta sonu İstanbul'da büyük bir yürüyüş planlıyoruz. Bu yürüyüşe de IŞİD'e karşı vicdanı olan herkesi davet ediyoruz. 

3 sayfalık, aklını yitirmiş, siyasi olmayan metne cevap vermiyoruz. Tümüyle hakaret ve küfür içeren açıklamaya siyasi açıklama denemez. Kendilerine milliyetçi diyenler kendilerine siyasi demesin. Ucuz bir dille yapılan açıklamalara cevap verecek değiliz. O onların seviyesizliğini gösteriyor.