Gezi’de gözünü kaybetti, Suruç’ta bacağı kırıldı!

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde dün yapılan intihar saldırısında yaralanan 28 yaşındaki Çağdaş Küçükbattal'ın bacağı kırıldı. Küçükbattal aynı zamanda Gezi Parkı direnişinde gözünü kaybetmişti.
Gezi’de gözünü kaybetti, Suruç’ta bacağı kırıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde dün yapılan intihar saldırısında yaralanan gençlerden biri olan 28 yaşındaki Çağdaş Küçükbattal, ‘Kobani’yi yeniden inşa etmeye gidiyoruz’ kampanyası çerçevesinde IŞİD saldırılarının ardından yıkıma uğrayan Kobane’de çocuk parkı yapmak, Berkin Elvan için ağaç dikmek, çocuklar için bir kütüphane yapmak, yardım götürmek, için Suruç'a İstanbul'dan gidenlerden biriydi.

Amara Kültür ve Sanat Merkezi’nde dün basın açıklaması esnasında yapılan intihar saldırısında, karnına şarapnel parçaları saplanan Çağdaş’ın aynı zamanda bacağı da kırıldı.

GEZİ'DE GÖZÜNÜ KAYBETTİ

Gezi Parkı’na yapılan saldırıları protesto etmek için Taksim’in çeşitli yerlerinde toplanan kitlenin bir kolu da Tarlabaşı’ndaydı. Çağdaş, 31 Mayıs'ta Tarlabaşı'nda direnenlerin arasındaydı. Polis saldırısında gözünden yaralandı ve ilk gözünü kaybeden o oldu.

Üç kez ameliyat olmasına rağmen sağ gözü kurtarılamayan Çağdaş, Gezi eylemleri nedeniyle 34 kişiyle beraber yargılandı. Ancak tedavisi nedeniyle iddianamesi hazırlanana ve dava açılana kadar, 6 ay boyunca ev hapsiyle cezalandırıldı. Bu süreçte sürekli hastaneye gitmek zorunda olmasına rağmen ayağına elektronik kelepçe takıldı ve 6 ay evden çıkması yasaklandı. Çağdaş, elektronik kelepçenin de ilk uygulandığı kişilerdendi.

SEÇİMDE HDP'DEN ADAY OLDU

Çağdaş, 7 Haziran genel seçimlerinde HDP’nin İstanbul 1. Bölge’den 15’inci sıra milletvekili adayı oldu. Neden aday olduğu sorusuna o günlerde “Gezi ruhunu Meclis’e taşımaya hazırlanıyoruz" diye yanıt vermişti.

İleri

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü