Rus gazeteciler İstinye Park'taydı!

İstinyePark, geçtiğimiz günlerde İstanbul’u ziyaret eden Rusya Federasyonu Basın Heyeti’ni ağırladı. Rus vatandaşlarının büyük ilgi gösterdiği alışveriş merkezi hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyen gazetecilere, İstinyePark Genel Müdürü Tolga Engin ev
Rus gazeteciler İstinye Park'taydı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Tolga Engin, Global Connection Group aracılığıyla Türkiye’yi ziyaret eden Rus gazetecilere İstinyePark’ı şöyle anlattı: “İstinyePark, sadece alışveriş merkezi değil, 130 dönümlük arazi üzerinde, içinde konutların da bulunduğu karma bir proje. 280 mağazası ve 87 bin m2 kiralanabilir alanı olan, toplamda 277 bin m2 hacminde dev bir alışveriş merkezi. İstinyePark’ın başarısında, lokasyon, estetik ve marka karmasını ustalıkla ve kaliteli detaylarla birleştirmesinin önemli bir rolü var.”

Yılda 17,3 milyon ziyaretçileri olduğunu söyleyen Tolga Engin, önceki dönemlerde, İstinyePark’taki toplam satışların %10-12’sinin Rus ziyaretçilere yapıldığını belirtti. Son dönemlerde oranın biraz düştüğünü, ancak bu durumun en yakın zamanda düzeleceğine dair inançlarının yüksek olduğunu dile getirdi. Engin, “İstinyePark olarak 2015’in ilk 6 ayında yabancılara yaptığımız satışlar, önceki yılın aynı dönemine göre %50 arttı.” dedi.

Rus gazetecilerin “Birçok alışveriş merkezi, puan biriktiren üyelik kartı veriyor, İstinye Park’ta böyle bir çalışmanız var mı?” sorusu üzerine, 30 yıllık geçmişi olan üyelik kartı uygulamalarının müşteri nezdinde eski önemini yitirdiğini dile getiren Engin, “İstinyePark olarak, indirime yönelmeyen, müşterilerimize kendilerini özel hissettirecek yepyeni bir proje hazırlıyoruz. Çalışmalarımızı 2016’da tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Rusya’nın önde gelen haber, ekonomi ve lifestyle yayınlarından temsilcilerin yer aldığı Rus Basın Heyeti’ndeki gazeteciler, İstinyePark turunda en çok Markalar Sokağı’nı ve Pazar Yeri’ni beğendiklerini dile getirdi. Türkiye’deki alışveriş merkezi algısını farklı bir noktaya çeken Markalar Sokağı uygulaması, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Ülkemizdeki pazar kurma geleneğine saygı göstermek ve örnek oluşturmak amacıyla hazırlanan Pazar Yeri ise yabancı ziyaretçileri bu kültürle tanıştırmayı amaçlıyor.

İstinyePark’ta, toplam kapasitesi 2.500 kişi olan 12 sinema salonu bulunuyor. Bunlardan IMAX teknolojisine sahip salon, 326 kişiyi ağırlayabiliyor. Merkezde 1.200 m2 hacminde çocuk eğlence alanı, aile tuvaletleri ve bebek emzirme odaları yer alıyor, tercih eden ziyaretçilere puset veriliyor. Engellilere tekerlikli sandalye ve akülü sandalye, işitme engellilere sesli navigasyon, oto yıkama, otoparkta aracını bulamayan ya da yükü ağır gelene golf arabasıyla eşlik hizmetleri fark yaratıyor. Kuru temizleme, terzi, ayakkabı tamiri, saat tamiri, döviz bürosu, spa, iç ve dış yüzme havuzu, ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanıyor. İki noktada yer alan muhafaza dolapları, insanların eşyalarını koyup rahatça alışveriş yapmalarını sağlıyor. İlkyardım odası, ambulans, doktor, teknisyen ve ambulans şoföründen oluşan sağlık ekibi ise sunulan “insan odaklı” hizmetleri tamamlıyor.

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü