Emrah Serbes'ten feministlere sert cevap!

Yazar Emrah Serbes, Feminist Edebiyatçılar Platformu’nun 'Emrah Serbes’e ve Maço Edebiyat Dünyasına Açık Mektup' başlıklı açıklamasının ardından Twitter’dan açıklama yaptı.
Emrah Serbes'ten feministlere sert cevap!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Serbes, bir televizyon programında son romanı Deliduman’ı eleştirenlere “Sizi hırpalarım” demiş, Feminist Edebiyatçılar Platformu açık bir mektup yazarak bir yazarın romanları hakkında eleştiri yazanları fiziksel şiddetle tehdit etmesini eleştirmişti.

Serbes Twitter’dan yaptığı açıklamada “Sizi hırpalarım” sözünü “arkadaşı bildiği ama ilk fırsatta arkasından konuşan yazarlar” için sarfettiğini ve sözünün arkasında olduğunu söyledi. Serbes “Kitaplarımı eleştirenlere, kadınlara, kadın hareketi için mücadele eden feministlere herhangi bir söz söylemedim” dedi.

Cinsiyetçilik karşıtı platform erktolia ise Serbes’in açıklamasının ardından “Edebiyat eleştiriye açık olmalıdır ve verbal eleştiriye fiziksel şiddet ile karşılık verme düşüncesi kabul edilemez. Kadınları değil de size iftira atanları, arkanızdan konuşanları mı tehdit ediyorsunuz? Fiziksel şiddet tehdidini türlere ayırıp bazılarına anlayış mı göstermeliyiz sizce?” açıklamasında bulundu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü