Japon turist olayında şok gelişme!

Mustafa Volkan D. tahliye oldu.
Japon turist olayında şok gelişme!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Mustafa Volkan D.'yi cezaevi önünde avukatı Nazmiye Erdoğan, annesi Emine D. ve yakınları karşıladı.

'SUÇSUZ OLDUĞUM BELLİYDİ'

Nevşehir'de dün Japon turist Mai Kuriharac'ın bıçaklanarak öldürülmesi, arkadaşı aynı yaştaki Hoshie Teramatsu'nun yaralanması olayının şüphelisi olarak nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen ancak, bugün Fatih U'nun suçunu itiraf etmesiyle salıverilen Mustafa Volkan D., cezaevi çıkışında annesine sarıldı, yakınlarıyla özgürlüğünü kutladı. Mustafa Volkan D., cezaevi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Suçsuz olduğum zaten belliydi. O gün evde, abimle birlikteydim. Şuçsuz olduğumu söylemiştim inanmadılar. Teşhiste de hanımefedi zaten 'Yok' dedi ama yine de beni aldılar, zoruma giden o. Yok deyip de suçlamaları zoruma gidiyor. Teşhiste zaten bayan beni görür görmez konuşmadı yok değil anlamına gelen işaret yaptı. Ona rağmen suçlu diye cezaevine gönderdiler. Adalet yerinde değil bence.' diye konuştu.

ADALET ACELEYE GELMEZ

Mustafa Volkan D.'nin avukatı Nazmiye Erdoğan, olay nedeniyle müvekkilinin mağdur edildiğini belirterek şunları söyledi:

'Ortada böyle üzüntü verici bir olay var. Genç Japon vatandaşı bir kadın öldü. Bu Türk vatandaşı da olabilirdi. Her hangi bir vatandaş da olabilirdi. Çok üzüntü verici. Bu Türk-Japon dostluk ilişkisine bence zarar vermemeli. Kendini bilmez densiz bir vatandaşın yaptığı bir şey. Bunu kabul etmek gerekir. Biz bu konuda çok üzgünüz. Keşke böyle bir olay olmasaydı, keşke bu konuyla ilgili huzurunuza çıkmamış olsaydık. Keşke Mustafa bu hususla ilgili tutuklanmamış olsaydı. Ancak biraz aceleci olundu. Adalet aceleye gelmez ama yavaş, ağır bir harekete de gelmez. Bu çok ince bir çizgi. Burada herkesin kendini ölçüp, biçip, tartması gerektiğini düşünüyorum. Hatalar yapılmıştır, hatalardan ders çıkarsın. Bu olayda Japon kadınlar mağdur olurken, benim müvekkilim de mağdur oldu bu pozisyonda.'

Açıklamaların ardından annesi Emine D'ye sarılan Mustafa Volkan D. 'Kendimi kokmuş hissediyorum. Eve gidip ilk olarak duş almak istiyorum' diye konuştu.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü