Gezi tutuklusu kadına ziyaretçi yasağı!

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle İzmir'de tutuklanan Burcu Koçlu'nun ziyaretçi olarak gösterdiği arkadaşı Ayla Subaşı, cezaevine kabul edilmedi.
Gezi tutuklusu kadına ziyaretçi yasağı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Gerekçe, Subaşı’nın da ’araştırılması’ ve bu çalışma bitene kadar görüş yapamayacağı olarak açıklandı. İzmir ’de, Gezi Parkı gösterileri sırasında tutuklanan Burcu Koçlu’nun ziyaretçi olarak gösterdiği arkadaşı Ayla Subaşı, cezaevine kabul edilmedi.

Subaşı, yönetmeliğe aykırı şekilde, 'Sizinle ilgili bir araştırma yapıyoruz' denilerek, Koçlu’yla görüştürülmedi. Avukat İmdat Ataş, böyle bir uygulamayla ilk kez karşılaştıklarını ifade ediyor. Bu arada Koçlu’nun beş yıldır kas hastalığıyla boğuştuğu ifade ediliyor. İzmir’deki Gezi Parkı gösterileri sırasında gözaltına alınan Burcu Koçlu, 9 Temmuz’da tutuklanarak, Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’ne kondu. Koçlu, üç kişilik ziyaretçi listesine arkadaşı Ayla Subaşı’nı da yazdırdı.

Subaşı, ziyaret için cezaevine gittiği 5 Ağustos’ta, Koçlu ile görüşemeyeceği belirtilerek, kapıdan geri çevrildi. Koçlu neden görüşemeyeceğini sorduğunda görevliler, “Sizinle ilgili araştırma yapıyoruz” diye yanıt verdi. Bunun üzerine Koçlu, cezaevi idaresine yazılı başvuruda bulundu. Verilen yanıtta, Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmeliğin dokuzuncu maddesine istinaden, “Görüş yapmanız mümkün değildir” denildi. Ancak bu maddede böylesi bir yasaklama ya da düzenleme bulunmuyor. Subaşı da, “Yasada yer almayan bir nedenle, keyfi olarak, tutuklu Burcu Koçlu ile görüştürülmediğini” kaydederek, Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı ’nda suç duyurusunda bulundu.

Avukat İmdat Ataş, böylesi bir yasakla ilk kez karşılaştıklarını vurguluyor. Jandarma tarafından yapılan araştırmanın 60 gün süreceğini kaydeden Ataş, Koçlu’nun ailesi dışında, hiçbir arkadaşıyla görüşemediğini kaydediyor.

Radikal
Vehaber Menu