Kadıköy Karakolunda 2 kadına çıplak arama!

Kadıköy’deki gösterilerde gözaltına alınan iki kadın, karakolda çıplak aramaya maruz kaldıklarını söyledi.
Kadıköy Karakolunda 2 kadına çıplak arama!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Milliyet’ten Damla Yur’un haberine göre, Kadıköy’deki protesto gösteriliri sırasında gözaltına alınan iki kadının İskele Polis Merkezi’nde çıplak aramaya maruz kaldığı öne sürüldü.

Hatay’daki eylemler sırasında başına gaz kapsülü isabet ettiği için öldüğü savunulan Ahmet Atakan’ı anmak için geçen hafta İstanbul Kadıköy’de yapılan eylemlere polis sert şekilde müdahale etmesi tüm hafta Kadıköylüleri sokağa döktü.

Pasaj önüne sığınan herkese ters kelepçe takılarak polis otobüsüne götürüldüğünü anlatan T.K, şunları anlattı:

“Yol boyunca hakarete maruz kaldım. İskele Polis Merkezi’ne götürüldüğümüzde 10 kadındık. Teker teker odaya alınıp, ifade vermemiz istendi. Avukatsız konuşmak istemediğimi söyledim. Ben ve bir kadın dışında 8 kadın serbest bırakıldı. Önce diğer kadını arama için odaya aldılar, ardından beni. Odaya alındığımda fark ettim ki oda gaz kokuyor ve odaya giren öksürüyordu; öksürmekten duramadım. Kadın polis üstümdeki her şeyi çıkarmamı istediğinde itiraz ettim. ‘Hayır, çıkaracaksın’ dediğinde hem nefes alamadığım için hem de ayağımın ağrısından gücüm kalmadı, daha fazla direnemedim. Üzerimdeki her şeyi çıkarttıktan sonra benden eğilip, kalkmamı istedi, zaten öksürmeye devam ediyordum.
Vehaber Menu