BDP'de Öcalan şaşkınlığı! Mektuplar Kandil'e direk gitti..

Abdullah Öcalan'ın örgüte yönelik yazdığı mektubun, BDP'ye verilmeden doğrudan Kandil ve Brüksel'e iletildiği öğrenildi.
BDP'de Öcalan şaşkınlığı! Mektuplar Kandil'e direk gitti..
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Muhattapların mektuplar üzerinde değerlendirme yaparken, BDP Öcalan'ın Kandil ve örgütün Avrupa ayağına yönelik sözlü mesajlarını iletmek üzere hazırlık yapıyor. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın önümüzdeki günlerde Brüksel'e, Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın ise Kandil'e gideceği belirtiliyordu ancak mektupların bir kaç gün önce muhataplarına ulaştığı ifade edildi. Mektupların muhataplarına nasıl ulaştığı ise merak konusu. Mektupları, MİT'in doğrudan kendi kanallarını kullanarak Kandil'e ulaştırdığı tahmin ediliyor.

BDP: BU KEZ BİZE VERİLMEDİ

Öcalan'ın, Çözüm Süreci'nde daha önce yazdığı metinler MİT ve Adalet Bakanlığı üzerinden BDP aracılığı ile gönderilirken, BDP Grup Başkanı Pervin Buldan, mektupların bu kez kendilerine gönderilmediğini söyledi. Buldan, “Mektupların ilgili muhataplara gittiğini biliyoruz. Ancak bunun nasıl gittiği konusu bizim dışımızda olan bir konu” diye konuştu. İmralı'da 10 kez Abdullah Öcalan ile görüşen BDP heyeti, Öcalan'ın şifahi mesajlarını götürmek üzere yoluculuk hazırlıkları yapıyor. Bunun için BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın önümüzdeki günlerde Brüksel'e gitmesi bekleniyor. Öcalan'ın Kandil'e yönelik mesajlarını ise BDP Grup Başkanvekili Buldan'ın götüreceği öğrenildi.

BİZ ARADA KÖPRÜYÜZ

Partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen BDP lideri Selahattin Demirtaş, devletin Kandil ile temasının bulunmadığını ve İmralı- Ankara- Kandil arasında görüşme ve diyalogların BDP üzerinden yürütüldüğünü söyledi. Demirtaş, “Devletin Kandil ile bir teması yoktur. Kandil'e bizim üzerimizden ulaşılıyor” dedi. Demirtaş, Öcalan'ın, “Kendisine af istiyor” tartışmalarına çok öfkelendiğini ve kendisi için hiç bir şey istemediğini belirtti.

Vatan

Vehaber Menu