'Geri zekalı olan çocuklarımız değil’ yanıtına ceza!

TKP’nin “Geri zekalı olan evlatlarımız değil, Tayyip Bey” açıklamasında Başbakan’a hakaret edildiği gerekçesiyle 7 bin 80 lira para cezası verildi.
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Başbakan Erdoğan’ın “66 ay ile ilgili rapor alanlar benim evladım gerizekalı diyor” açıklamasına karşı TKP’nin “Gerizekalı olan evlatlarımız değil, Tayyip Bey” açıklamasına para cezası verildi. TKP Tekirdağ İl Örgütü’nün açılışında dağıtılan bildiride söz konusu açıklamaya yer verilerek Erdoğan’a hakaret edildiği gerekçesiyle TKP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Bayırlı hakkında dava açılmıştı.

Davanın dün görülen duruşmasında Bayırlı’nın avukatı Aysel Tekerek, “Erdoğan’a gerizekalı denmemekte, çocukların gerizekalı olmadığı belirtilmektedir. Türkçe’de virgül kullanımı bu tür anlaşılmaları engellemek için kullanılmakta olup, belirtilen cümledeki kullanımına dikkat edilmelidir” açıklamasını yaptı. İddianamenin özensiz ve alelacele hazırlandığını da vurgulayan Tekerek, “İddianamede ‘geri zekalı olan evlatlarımız değil’ cümlesi ‘geri zekalı olan evraklarımız değil’ olarak, Türkiye Komünist Partisi ise Türkiye Kominist Partisi olarak yazılmıştır” dedi.

Mahkeme, “Geri zekalı olan evlatlarımız değil, Tayyip Bey” cümlesiyle “Başbakan’a hakaret” edildiği gerekçesiyle TKP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Bayırlı’ya 7 bin 80 lira para cezası verdi.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü