Otyam Sanat Galerisi'nde Beş Mekan Zaman sergisinin açılışı yapıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fikret Otyam Sanat Galerisi’nde 28 Eylül saat 17:00’da Nürnberg Kültür Günleri kapsamında “Beş Mekan Zaman” isimli serginin açılışı yapıldı.
Otyam Sanat Galerisi'nde Beş Mekan Zaman sergisinin açılışı yapıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Nürnbergli beş sanatçının eserlerinden oluşan sergi 2 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.

Resim alanındaki ustalıkları ve eserlerindeki olağanüstü ifadeler sebebiyle Nürnberg Kültür Günleri kapsamında Nürnberg sanatını temsil etmek üzere Thomas Egerer, Joachim Kertsen, Roger Libesch, Wolf Sakowski ve Ralf Siegemund 64 adet çalışmayı Antalyalı sanatseverlerin beğenisine sundu.

Sergi küratörü Barbara Leicht açılışta yaptığı konuşmada sanatçılardan Thomas Egerer’ in tablolarında izleyenlerinin duygularının derinliklerine ulaşmayı arzulayan büyük biçimli resimlerinin dikkat çektiğini, Joachim Kersten’in tablolarında sanatçının resimlerini dikkatle incelediğinizde kendine özgü güzelliklerinin ve bilinmezliklerinin yanı sıra geçiciliğe dair bir çok nüans ile karşılaşıldığını belirtti. Roger Libesch’ in resimleri ise, görüntü ve kelimelerin sonsuz akışının anlık karelerinden oluştuğunu ve sanatçının birçok kareye ait izlenimlerini tek resimde birleştirme dürtüsüyle abartılı ve odaklanan perspektiflerin hakim olduğu kendi resim tarzını yarattığını, Wolf Sakowski bizim dünya olarak algıladığımız “gerçekliğe” sanatsal bir yolculuk yapmaktığını ve bu yolculuk esnasında karşılaştığı herhangi bir imge sanatçının yaratıcı ilgisini uyandırabildiğini, resim, çizim, enstalasyon ve fotoğraf gibi görsel eserlerinde dışa vurduğu bu “imgesel birikimleri” sanatçının kendi yorumu olarak değerlendirebileceğini dile getirdi. Son olarak; Ralf Siegemund’un eserlerinde az sayıda etkin öğeler ve semboller bir araya gelir. Bu öğelerin ve sembollerin değerliliğini yükseltmek amacıyla sanatçı tablolarında sansasyonel resim durumlarını ve renkleri kullanmadığından yüzeysel gözlerde daha az cazibe uyandırabilir. Öğeler ve semboller ile sabırlı iletişim kuran gözlere ise yeni yeni dünyalar açılabilir dedi.
Antalya için oldukça özel olan “Beş Mekan Zaman” sergisi oldukça yoğun ilgi görmekte.


Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü