Barzani: Tayyip Erdoğan çok büyük bir lider!

Milliyet yazarı Nagehan Alçı, Başbakan Erdoğan ve Mesut Barzani'nin tarihi Diyarbakır ziyaretiyle ilgili izlenimlerini kaleme aldı!
Barzani: Tayyip Erdoğan çok büyük bir lider!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Nagehan Alçı, 'Kürdistan Türkiye’dir, Türkiye Kürdistan’dır!' başlıklı yazısında 'Hani büyük coşku ve mutluluklara bir hüzün, ince bir keder karışır, böyle karında hafif hafif hissedersin. İçin içine sığmazken gülmek değil ağlamak istersin... İşte öyle gel gitli, öyle uçlarda duygular...' diyerek yaşadığı heyecanı paylaştı.

Nagehan Alçı’nın işte o yazısından bir bölüm...

Klavyenin başına oturduğum şu an çok tuhaf duygular içindeyim. Hani büyük coşku ve mutluluklara bir hüzün, ince bir keder karışır, böyle karında hafif hafif hissedersin. İçin içine sığmazken gülmek değil ağlamak istersin... İşte öyle gel gitli, öyle uçlarda duygular...
* * *
Sabah erkenden Rasim’in çaldığı Ahmet Kaya parçalarıyla uyandım. 16 Kasım 2000’de, ülkesinden uzakta, ani bir kalp kriziyle keder içinde hayata veda etmişti Kaya. ‘Keşke dedik’ sesi kulaklarımıza çalınırken, ‘keşke bugün, 13. ölüm yıldönümünde Amed’de o da olsaydı’.
* * *
Sonra tarihe yazılacak gelişmeler yaşanmaya başladı. Başbakan Diyarbakır’a geldi. Barzani ile buluştu. BDP’li Belediye Başkanı Osman Baydemir’in makamında bir araya geldiler. Leyla Zana, Ahmet Türk ve Sırrı Sakık da davete iştirak ettiler. Onlara Şivan Perwer ve İbrahim Tatlıses de katıldı. Ve ardından açılış törenine geçildi.
Vehaber Menu