Sayın Topbaş, projelerinizi rafa kaldırın!

Mustafa Sarıgül Taksim Meydanı'nda konuştu.
Sayın Topbaş, projelerinizi rafa kaldırın!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ve İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı Taksim'de basın toplantısı yapıyor. Açıklamalardan satırbaşları şöyle:

MUSTAFA SARIGÜL
- Taksim'le oynanmasına izin vermeyeceğiz. Birinci ikinci üçüncü gelen projeleri değerlendirecek. Daha sonra İstanbullu yurttaşlarımıza sunacağız. Sayın Topbaş'a şunu sormak istiyorum. Bir çok şey planlayabilirsiniz, ama buna İstanbul halkı izin vermeyecek. Lütfen bu projeleri rafa kaldırın. 53 gün sonra Taksim Gezi Projesi'ni yurttaşlarımızla buluşturacağız.

- Taksim'de 7 tane yurttaşımızı demokrasi şehidi olarak kaybettik. Demokrasi anıtı yapmayı da projemizde yurttaşlarımıza önereceğiz.

- Ben sayın Topbaş'ı demokrasiyi ön plana çıkarmasını, kişisel ihtiraslarını bir kenara bırakmasını, İstanbul'da sayın Topbaş'ın doğruları değil, İstanbul doğrularının ortaya çıkacağı gün 30 Mart'tır.

OĞUZ KAAN SALICI

- Daha demokratik halka sorulan, halkın da görüşleri alındıktan sonra, İstanbul'un meydanı olan emeğin meydanı olan yeni bir şeylerin yapılacağını ifade ediyorum. Sayın Kadir Topbaş hiç kimseye sormadan, gider ayak bir projeyi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bizim yapacağımız şey şudur. Biz projeyle bilim insanlarına, sanatçılara soracağız hem de vatandaşımıza soracağız. Gezi'de yüreği olan herkese soracağız.

- Abdullah Cömert şu an yanımızda, eğer bunu yapmazsak borcumuzu ödeyememiş oluruz. Gezi'de gözünü kaybeden Erdal kardeşimizin borcunu ödeyememiş oluruz. Gezi sürecinde Kadir Topbaş buharlaştı. Yerini ilk hamlede atanmışlara bırakılacaksa, biz böyle bir belediye başkanının tek yönlü biletini 30 Mart'ta kesmeye hazırız. Vatandaşın görüşlerini umursayan, STK'ların görüşlerini umursayan, kadrosuyla projesiyle çalışan bir başkana ihtiyaç var şu anda. O başkan da şu anda sol tarafımda duruyor.

O topçu kışlası nasıl bir şeyse, ortası buz pisti yapılıp alışveriş merkezine dönüştürülebilecek bir yapıydı. Dolayısıyla sayın Kadir Topbaş'ın anlamsız bir inadı olmasaydı, gezi'de kaybettiğimiz 7 can ölür müydü arkadaşlar? Topbaş inadım inat diyerek, önüne de atanmışları getirerek bugün sokağa çıkamayan bir belediye başkan olmazdı. Bugün topbaş sokakta dolaşamayan bir başkandır. Çünkü Topbaş sokağa indiği gün, kendisini ayakkabı kutularıyla vatandaşımız karşılamaya hazırdır.

Radikal

Vehaber Menu