Antalya’da Gezi duruşması başladı!

Antalya’da 3′ü tutuklu 5 direnişçinin ilk duruşması yapılıyor. Tutuklu sanıklar arasında kırmızı fuları ‘suç unsuru’ sayılan Ayşe Deniz Karacagil de var.
Antalya’da Gezi duruşması başladı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Antalya’da Haziran İsyanı eylemleri, Ahmet Atakan’ın polis saldırısıyla hayatını kaybetmesi ve ODTܒde yaşananları protesto eylemlerine katıldıkları için Ayşe Deniz Karacagil, Murat Sezgin ve Mustafa Cihan Yılmaz gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Bugün 3’ü tutuklu 5 kişi hakim karşısına çıktı.

Antalya toplumsal muhalefeti tarafından Adliye önüne bir yürüyüş düzenlendi. Duruşma devam ederken adliye önünde sloganlarla yargılananlara destek veriliyor.

Savunmalar

15.10 Tutsaklardan Mustafa Cihan Yılmaz savunmasına başladı.

13.42 Hakim iddianame ve polis fezlekesine göre Murat’a gezi eylemlerini gün gün sormaya devam ediyor.

13.33 Hakim Murat’a sordu: Yola barikat kurup, kapattınız mı?

Murat: Bize taş atan, faşist gruplarla birlikte hareket eden polise direndim.

13.24 Murat Sezgin, hayatını kaybeden Gezi direnişçilerini anarak savunmasına son verdi.

Murat Sezgin’in savunmasından satırbaşları:

Devlet işçiye yoksulluk içinde ölümü, Kürde Roboski’yi, devrimciye işkencede katli reva görmüş, bir tek savcı, hakim çalışmamıştır!

Hasan Ocak, Engin Ceber, Hrant Dink, Festus Okey, LGBT bireyler… Hiçbir ölüme sessiz kalamam. Kalmadığım için buradayım.

Asıl katil devlettir! Yargı katliamların üzerini örtmek için kullanılmamalı, konumlanmamalıdır.

Emniyet bizden 750 bin TL istiyor. Benim gibi bir emekçi çocuğundan bu para çıkmaz, isteyen hükümetin ayakkabı kutularına başvurabilir.

12.31 İddianamenin okunmasının ardından sanıklardan Murat Sezgin savunmasına başladı. Sezgin, savunmasında “Alanları dolduran milyonları yargılayamayacaklarını bilenler sosyalistlerin tutsaklığını ve örgüt yargılamasını seçti.” ifadelerini kullanırken “Dava milyonların yargılanamayacağının iyi bilindiği acz davasıdır.” dedi.

Duruşmadan

50 izleyiciyle sınırlandırılan duruşmada, salona öncelikle tutukluların yakınları, muhabirler ve avukatlar alındı. Gezi tutukluları alkışlar arasında ve sloganlarla salona girdi. Hakim slogan atıldığı gerekçesiyle salonu boşaltma emri verdi ama salon boşaltılmadı.

Avukat Münip Ermiş, müşteki polislerin salondan çıkarılmasını talep etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi avukatı ise sanıklardan şikayetçi olmadıklarını dile getirdi. Duruşmaya 5 dakika ara verilirken ara sonunda müştekilerin dışarı çıkma talebi reddedildi ve iddianamenin okunmasına geçildi.

Kırmızı fular suç unsuru

Polis sorgusunda taktıkları kırmızı fuların sosyalizmi simgelediği yönünde soruların da yöneltildiği ve kırmızı fularının “suç unsuru” sayıldığı 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil Alanya L Tipi Kapalı Cezaevinde, aynı yaştaki Murat Sezgin ile 25 yaşındaki Mustafa Cihan Yılmaz ise Antalya L Tipi Kapalı Cezaevinde 127 gündür tutuklu. Davada tutuksuz yargılanacak iki isim ise Ali Karakuş ve Leyla Nuyan.

Suç aletleri: Maske, fular, EGO kartı

Polisin ev baskınlarında ele geçirdiği ve mahkemeye suç aleti olarak sunulan eşyalar arasında şunlar var:

*Antalya’dan İstanbul’a Gezi’de hayatını kaybedenlere ilişkin ‘Adalet Yürüyüşü’ düzenleyen gruba destek amacıyla hazırlanan basın metni

*Ağız maskesi

*Akdeniz Üniversitesi’nde dersliklere asılan, direnişte hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Medeni Yıldırım ve Ahmet Atakan’ın isminin yazılı olduğu afişler

*‘SKM’ yazılı kırmızı renkli 3 adet fular

*‘ÖGK’ yazılı 2 adet üçgen fular

*Ankara’da EGO’ya ait bir adet ulaşım kartı

Sendika.Org
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü