Mağusa Çöplüğü'ne Atılan Canlar Ölüyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'nde yaşayan vatandaşların iddialarına göre, Gazimağusa çöplüğü, giderek bir mezarlık halini alıyor.
Mağusa Çöplüğü'ne Atılan Canlar Ölüyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Görenlerin yüreğini sızlatan acı tabloda köpekler, açlık ve susuzluğun yanı sıra kirliliğin de getirmiş olduğu hastalıklarla boğuşuyor. Hayvan hakları savunucularından alınan bilgilere göre, köpek ölümleri de bir aydır artmaya başladı.

Sosyal ağlar üzerinden ada halkından yardım isteyen duyarlı kişiler, geçici/kalıcı yuva buldukça her hafta kurtarabildiği kadar köpeği kurtardığını belirtti. Yeni doğum yapmış olan, hasta olan, hamile olan çok sayıdaki köpeğin sürekli olarak çöplüğe atıldığını iddia eden vatandaşlar, kimsesiz köpeklerin belediye tarafından açıkça ölüme terk edildiğini ve kimseden bir destek göremediklerini dile getirdi. Alınan bilgilere göre, köpekler, çöplükte birkaç parça yiyecek bulursa onları yiyerek hayatta kalmaya çalışıyor. Gazeteye gelen ihbarlara göre, gün geçtikçe sayısı artan canlar çöplük içinde doğum yapıyor ve bebekler, maalesef bir ayı dahi çıkaramadan ölüyor. Gönüllüler, 'Ne olur bu canların sesini duyun. Belediye tarafından buraya atılan bu canlar, maalesef ölüme gidiyor. Birkaç hayvansever dışında, hiç kimse onlarla ilgilenmiyor. Yemek yok, su yok, barınacak yer yok; ama her türlü enfeksiyon ve hastalık var' diye konuştu.

Hayvansever Gazetesi