50 sene boyunca zincirlere bağlı yaşayan Raju kurtarıldı!

50 sene boyunca Raju adındaki fil Hindistan’da zincirlere bağlı yaşadı, dövüldü, istismar edildi.
50 sene boyunca zincirlere bağlı yaşayan Raju kurtarıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Öylesine açtı ki karnını doyurmak için kağıt ve plastik yiyordu.

Geçen hafta hayvan hakları grupları bir gece yarısı onu Hindistan’ın sokaklarından kurtardılar. Bazı uzmanlar fillerin aynen insanlar gibi, duygulandığında ağladığına inanıyor. Raju’yu kurtaranlar dev filin kurtarıldığını anladığı an ağladığını söylüyor.

Wildife SOS-UK adlı hayvan hakları grubundan Pooja Binepal” Raju 24 saat boyunca zincirliydi, bu inanılmaz bir zulümdür. Takımımız kurtarma esnasında Raju’nun ağladığını görünce çok şaşırdı” dedi:

“Çok duygusal bir andı. Özgür bırakıldığını anladığını hissettik hepimiz”.

Raju ve gözyaşları

“Filler büyük ve son derece zeki hayvanlardır. 50 sene boyunca ne tür işkenceler çektiğini hayal bile edemiyoruz.”

“Biz araya girene kadar Raju zincirleri olmadan özgürce yürümenin ne demek olduğunu bilmiyordu”.

“Ama bugün özgürlüğün ne demek olduğunu artık biliyor”.

Kuzey Londra’dan gelen 10 kişilik veteriner ve doğal yaşam uzmanı Perşembe gecesi 2 polis ve Orman Komisyonu yetkilileriyle beraber bir araya geldi.

Eylem geceyarısı yapıldı- böylece Raju’nun aşırı sıcaktan etkilenmesi engellendi, ayrıca kimsenin görmemesi garanti altına alındı.

Hayvan hakları grubu Raju’nun durumundan 1 sene önce haberdar olmuştu.

Pooja konuyla ilgili şunları söylüyor

”Raju’nun ilk seneleri hakkında pek bilgi yok ama daha yavruyken annesinden çalındığını düşünüyoruz. Kaçak avcılar anneleri ya öldürüyor ya da sürüleri yavru fillerin içine düşeceği tuzaklara doğru sürüyor. Anne yavru çalındıktan sonra günler boyunca yavrusunu arar. İnsanın moralini bozan bir ticaret. Yavrular kaçırıldıktan sonra sahiplerine boyun eğene dek halatlarla sıkı sıkı bağlanır ve dövülürler. Ruhları dağılır.” Raju’nun olayı ise daha da trajikti. Defalarca satılmıştı. 27 kadar sahibi olduğuna inanıyoruz. Onu bulduğumuzda patetik bir durumdaydı. Geceleri sığınabileceği hiçbir yer yoktu, sabahtan akşama kadar dilenciler tarafından kullanılıyordu. Düzgün bir şekilde beslenmiyordu, sürekli açtı, yorgundu. Plastik ve kâğıt yiyordu. Tırnakları son derece uzamış, ayağındaki zincirler yüzünden ayakları yara bere içinde, sürekli asfaltta yürüdüğü ayaklarının altından yeni bir katman oluşmuş.”
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü