Beşiktaş 0-2 Fenerbahçe.. Kartal dağıldı!

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında oynanan dev derbide, Fenerbahçe deplasmanda Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti.
Beşiktaş 0-2 Fenerbahçe.. Kartal dağıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Süleyman Seba Sezonunun 8. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 2-0 kazandı. Sarılacivertlilere galibiyeti getiren golle Emmanuel Emenike (3') ve Moussa Sow'dan (86') geldi. Olcay Şahan'ın 41. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla maçı 10 kişi tamamlayan Beşiktaş, Slaven Bilic yönetimindeki 5. derbi mücadelesinden de boynu bükük ayrıldı.

Derbide ezeli rakibini deviren Fenerbahçe puanını 16'ya çıkararak 8. haftayı lider tamamladı. Siyahbeyazlılar 14 puanla 4. sıraya geriledi.

DERBİ GOLLE BAŞLADI
Maça fırtına gibi başlayan Fenerbahçe, henüz üçüncü dakikada Emenike'nin ayağından bulduğu golle kritik maçta 1-0 öne geçti. Maça sol açıkta başlayan Alper, Necip Uysal'ı arkasına taktı ve topla birlikte ceza sahasına girdi. Alper'in yerden pasını tek vuruşla gole çeviren Emmanuel Emenike'ye maçtaki gol perdesini araladı. Nijeryalı golcü bu golle birlikte Beşiktaş'a karşı gol sayısını 4'e çıkardı.

CANER ERKİN ŞOKU
Fenerbahçe'nin kart ceza sınırındaki oyuncusu Caner Erkin, maçın 25. dakikasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Caner, Süper Lig'in 9. haftasındaki Çaykur Rizespor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

KARTAL'IN İLK TEHLİKESİ 41'DE!
Beşiktaş'ın ilk yarıdaki en tehlikeli akını 41. dakikada kullanılan köşe vuruşunda gerçekleşti. Oğuzhan'ın ortasına iyi yükselen Sivok'un kafa vuruşu vuruşunda Volkan Demirel başarılı bir kurtarışa imza attı.

BEŞİKTAŞ 10 KİŞİ KALDI!
Olcay Şahan, maçın 42. dakikasında Emre Belözoğlu'na yaptığı faulün ardından gördüğü ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 32. dakikada Caner Erkin'i arkadan çekerek Fenerbahçe atağını kesen ve sarı kartı bulunana Olcay, 10 dakika sonra yine bir F.Bahçe akınını engellemek için bu kez Emre Belözoğlu'na müdahalede bulununca maçın hakemi Bülent Yıldırım tarafından ikinci sarı kartla cezalandırıldı ve takımını 10 kişi bıraktı.

BİLİC'TEN KRİTİK MÜDAHALE
Beşiktaş ikinci yarıya Necip-Sosa değişikliğiyle başladı. Fenerbahçe'nin golünde pozisyon hatası yapan Necip Uysal'ı oyundan alan Slaven Bilic, Arjantinli Sosa'yı sahaya sürerek hücuma takviye yaptı. Necip'ten boşalan sağ bek pozisyonuna Atiba kaydırıldı.

SON SÖZÜ SOW SÖYLEDİ
Moussa Sow bir Beşiktaş karşılaşmasını daha boş geçmedi. Senegal Milli Takımı'ndan arkadaşı Demba Ba ile girdiği rekabetten ötürü özel motivasyonla sahaya çıkan Sow, 86. dakikada attığı golle maçın skorunu belirledi. Emenike'NİN ara pasınd ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda bulunan topla buluşan Moussa Sow, sağ ayağı ile çektiği şut ile kaleci Tolga Zengin'i mağlup etti. Moussa Sow, Beşiktaş'a karşı forma giydiği 6. maçta 7. gol sevincini yaşadı.

KARTAL 35 GÜN SONRA OLİMPİYAT'TA
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasındaki Fenerbahçe derbisiyle 35 gün sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nda maça çıktı.
Bu statta en son 27 Eylül'de Eskişehirspor ile karşılaşan siyah-beyazlılar, 6. haftadaki Sivasspor maçını zemin bakımda olduğu için Ankara'da oynadı. Milli maç nedeniyle lige verilen arayla birlikte 35 gün Atatürk Olimpiyat Stadı'nda maç yapamayan Beşiktaş, Fenerbahçe derbisiyle İstanbul'da taraftarıyla buluştu. Bu arada yapılan çalışmalar sonucunda stat zemininin oldukça düzeldiği gözlendi.

İSMAİL KARTAL ŞAH, BİLİC MAT
Her iki takımın teknik direktörlerinin derbi tarihinde ilk randevusunda gülen taraf İsmail Kartal oldu.
Beşiktaş'ta ikinci sezonunu geçiren Hırvat teknik adam Slaven Bilic ile Fenerbahçe'de Ersun Yanal'ın yerine sezon başında göreve getirilen İsmail Kartal, rekabet tarihinde ilk kez saha kenarında birbirlerine karşı taktik mücadelesine girdi. Beşiktaş'ın başında henüz derbi zaferi tadamayan Slaven Bilic'in hasreti yine sonlanmazken, İsmail Kartal ligin 6. haftasındaki G.Saray yenilgisinin ardından Süper Lig'deki ilk derbi galibiyetini elde etti. Kartal, sezon başında Süper Kupa'da takımının başında çıktığı ilk derbiden zaferle ayrılmıştı.

FATİH TERİM, BAŞKANLA BİRLİKTE İZLEDİ
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de derbiyi izleyenler arasındaydı.Terim, karşılaşmayı Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın yanında izledi.
Vehaber Menu