Dortmund'un başkanı Galatasaraylı çıktı

Alman kulübünün 1 numarası Reinhard Rauball, Faruk Süren’in kendisine özel Galatasaray Avrupa taraftar kartı aldırdığını anlattı.
Dortmund'un başkanı Galatasaraylı çıktı
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Rauball’in, Neuchatel davasında Cimbom’a avukatlık yaptığı da öğrenildi.

Borussia Dortmund Kulübü Başkanı Reinhard Rauball, Galatasaray’ın avukatı ve üyesi çıktı. Dünkü maç öncesi Dortmund yöneticileri, Galatasaray ve UEFA yetkililerine yemek verdi.

Yemeğe Alman kulübünün başkanı Rauball damgasını vurdu. Reinhard Rauball, Galatasaray Başkanı Prof. Dr. Duygun Yarsuvat ve sarı kırmızılı yöneticileri Türkçe, “Hoşgeldiniz” diyerek karşıladı.

Alman başkan ardından ikinci sürprizini yaptı. Rauball, önce cebinden kendisine ait Galatasaray taraftar kartı çıkardı. Dortmund Başkanı, daha sonra da Galatasaray eski başkanı Faruk Süren’in, kendisini özel Galatasaray Avrupa taraftar kartı sahibi yaptığını aktardı.

NEUCHATEL DAVASINDA GALATASARAY'IN AVUKATI RAUBALL'DI
Asıl ilginç olan öyküyü ise Reinhard Rauball daha sonra açıkladı. Aynı zamanda çok iyi bir avukat olan Borussia Dortmund Kulübü Başkanı Rauball, 9 Kasım 1988’de Türk futboluna damga vuran Neuchatel Xamax maçı sonrasında Galatasaray Kulübü’nün avukatlığını yaptığını açıkladı.

Galatasaray, deplasmanda 3-0 yenildiği Neuchatel’i İstanbul’da 5-0 yenmişti. Türk futbol tarihine geçen bir maça imza atılırken UEFA, 68. dakikada yan hakemin kafasına isabet eden madeni para üzerine, Galatasaray’ı hükmen mağlup ilan etmişti. UEFA’nın bu kararı üzerine açılan itiraz ve davada Rauball’ın, Faruk Süren’in isteği üzerine Galatasaray’ın tüm savunmasını hazırladığı ve davalarına girip avukatlığını yaptığı da ortaya çıktı.