Askerlere Rus ve Çinli kadın uyarısı!

İngiltere Savunma Bakanlığı'nın kurum bünyesinde görev yapan üst düzey memur ve askeri yetkilileri, ajan olabilecekleri gerekçesiyle 'çekici Rus ve Çinli kadınlarla' arkadaşlık yapmamaları konusunda uyardığı belirtildi.
Askerlere Rus ve Çinli kadın uyarısı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Basına sızdırılan söz konusu dokümanda, Rusya FederalGüvenlik Servisi FSB çalışanlarının üst düzey İngiliz diplomatlar ve askeri yetkiler ile 'önce diyaloga girip daha sonra da şantaj yöntemi ile bilgi sızdırmayı deneyebilecekleri' ifade ediliyor.

Rusya'nın Sesi'nde yer alan habere göre, İngiltere Savunma Bakanlığı’ndan konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklama gelmezken, KGB’nin Soğuk Savaş döneminde benzer yöntemleri sık sık kullandığı, özellikle de Doğu Almanya ’da faaliyet gösteren ' genç ve yakışıklı Rus ajanların' bu ülkedeki üst düzey yetkililerin sekreterleri ile aşk yaşayıp bunlardan gerekli bilgileri sızdırdıkları, kadınların ise 'ajanların kendilerini gerçekten sevdiklerini düşündükleri' belirtildi.

RUSÇA KONUŞAN UZMAN ARIYOR

Öte yandan, Rusya ile mevcut ilişkilerde gerginliğin tırmandığı son günlerde İngiliz istihbaratı da Rusça konuşan ajanlar aramaya başladı. Bilindiği üzere İngiliz istihbarat kurumu MI5’in internet sitesinde kısa bir süre önce yer alan ilanda, kurumun Rusça bilen uzmanlar aradığı ifade edilmişti. Daily Mail’e göre, söz konusu işe alım süreci İngiltere Hükümeti İletişim Ofisi ile MI5 tarafından ortaklaşa olarak gerçekleştirildi.
Vehaber Menu