Youtube o videoları silecek!

ouTube’un test amaçlı denemeye başladığı ücretli yeni servisi YouTube Music Pass, dev müzik şirketlerinin yanı sıra bağımsız plak şirketleriyle de anlaşmaya vardı.
Youtube o videoları silecek!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Daha önce Sony, Universal ve Warner gibi dev şirketlerle anlaşama sağlayan YouTube’un daha küçük çaptaki plak şirketlerinin ajansı Merlin firmasıyla da el sıkıştığı belirtildi. Henüz YouTube’dan ve Merlin’nden resmi bir açıklama yapılmadı.

Bu yıl sonlarına doğru hayata geçirilmesi planlanan YouTube Music Pass, iTunes ve Spotify gibi programlara benzer bir formülle kullanıcılara paralı olarak sunulacak. Servisi satın alan kullanıcılar reklam izlemek zorunda kalmayacak ve şarkıları yasal olarak indirebilecek.

Anlaşma yapmayanın videoları gösterilmeyecek

Altyapı çalışmalarına devam eden YouTube’un müzik stüdyoları ve plak şirketleriyle sözleşme imzalarken, anlaşma sağlamayan şirketlerin videolarını da yayınlamayacağı açıklanmıştı.

Yüzde 90 oranında olumlu sonuçlanan görüşmelerde geri kalan yüzde 10 oranındaki şirket ve şarkıcılar ise videolarının YouTube’dan silinmesi tehlikesiyle karşı karşıya.

‘Amatör ruh’ kaybolabilir

Bu durumun, yıllarca birçok amatör şarkıcıyı dünya yıldızı haline getiren YouTube’un ‘amatör ruhu’na da zarar vereceği yorumları yapılıyor.