Katliama dünyadan ilk tepkiler!

Paris’te mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yönelik kanlı saldırıya dünyadan tepkiler geliyor.
Katliama dünyadan ilk tepkiler!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
İngiltere Başbakanı David Cameron saldırıyı “hastalıklı” olarak nitelendirdi. Cameron “Fransa’nın terörizm ile savaşında yanındayız” açıklamasında bulundu.

ABD: “SALDIRIYI KINIYORUZ”

Saldırı ile ilgili Beyaz Saray da açıklamada bulundu. Beyaz Saray sözcüsü saldırıyı kınarken, “saldırıda yaralanan ve öldürülelerin aileleri ile dayanışma içinde olduklarını' bildirdi. Beyaz Saray sözcüsü “ABD’nin bu saldırıyı çözmek için Fransa ile beraber çalışmaya hazır olduğunu” da bildirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de saldırıyı kınarken, “saldırı karşısında ‘şoke’ olduğunu” ifade etti. Fransa, “Bu acılı anlarda Alman ulusunun Fransa’nın yanında olduğunu” söyledi.

RUSYA: “TERÖRİZMİN BÜTÜN BİÇİMLERİNE KARŞIYIZ”

NATO Genel Komutanı Jens Stoltenberg saldırıyı barbarca olarak nitelendirirken, basın özgürlüğüne dönük gaddarca bir hareket olarak nitelendirildi. Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de saldırı karşısında “şok olduğunu” ifade ederken, Fransa ile dayanışma içinde olacaklarını bildirdi.

Rusya devlet ajansı olan TASS’a konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin sözcüsü Dimitry Peskov “Moskova’nın terörizmin bütün biçimlerini kınadıklarını” bildirirken, “Putin’in bütün Fransız halkına ve saldırıda yakınlarını kaybedenlere taziyelerini” ilettiğini ifade etti.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi saldırıyı kınarken, “vahşet her zaman özgürlüğe karşı kaybeder” şeklinde tweet attı.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü