Fransa'da camilere ateş açıldı!

Paris'in batısındaki bir camiye üç adet içi boş el bombası atılırken, Fransa'nın güneyinde bulunan Narbonne yakınlarındaki camiye de ateş açıldı.
Fransa'da camilere ateş açıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Dünkü saldırının ardından Au Mans ve Port-La-Nouvelle şehirlerinde bulunan camilere havalı tüfekler ile ateş edildiği belirtildi. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve bugün öğleden sonra saldırıya maruz kalan camilere ziyarette bulunacak. Saldırılarda yaralanan olmadığı belirtildi.

Şüpheli paket korkuttu

Saint Etienne şehir merkezinde ise bu sabah saatlerinde bomba alarmı yaşandı. Olay mahallinin polis tarafından ablukaya alınması yüzünden şehir merkezi iki saat boyunca girilemez hale geldi. Bomba imha polisleri şüpheli paketi kontrol ettikten sonra alıp götürdüler.

'Hepimiz Müslümanız, hepimiz Fransızıs, hepimiz Charlie'yiz' pankartı

Fransa'daki tüm resmi kuruluşların bayrakları yarıya indirildi ve bazı noktalarda vatandaşlar 'cumhuriyet toplanmaları' adı ile gösteri yaptılar. Fransa'nın güneyindeki Manosque kenti belediye binası önünde toplanan vatandaşların ellerindeki 'Hepimiz Müslümanız, Hepimiz Fransızıs, Hepimiz Charlie'yiz' pankartları dikkat çekti.

Paris'te Cumartesi günü yapacağı açıklanan 'Cumhuriyet Yürüyüşü' Pazar Gününe ertelendi.

Paris'in sembolü olan Eyfel kulesinin bugün saat 20 itibari ile 20 dakika karartılacağı bildirildi.
Vehaber Menu