İstanbul'da kar yağışı ne zaman sona erecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kar yağışı özellikle Anadolu yakasında sabaha kadar şiddetli sürerken, sabah saatlerinde ise don meydana geldi.
İstanbul'da kar yağışı ne zaman sona erecek?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Kar yağışının Anadolu yakasında etkisini sürdürdüğü kentte, sıcaklığın gece de eksi değerlerde olması ve kuvvetli don ve buzlanma bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, kentte dün akşam saatlerinde yeniden kuvvetlenen, gece boyu aralıklarla devam eden kar yağışı, bu gece sona erecek.

Sürücüler, gece ve sabah erken saatlerde köprü ve viyadükler başta olmak üzere yollarda oluşması muhtemel buzlanmalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılırken, Büyükşehir Belediyesi şehrin 28 farklı noktasındaki Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) ile yollarda oluşması muhtemel buzlanmaları, 3 saat önceden tespit ederek gerekli tuz ve solüsyon çalışması yapıyor.

Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, İSFALT ekipleri, ana arterler ve caddelerde kar kürüme ve tuzlama, Atık Yönetim Müdürlüğü, Park Bahçeler Daire Başkanlığı, İSTAÇ ekipleri kaldırımlar, yaya üst geçitleri, duraklar, metro giriş ve çıkışları ile vapur iskelelerinde elle kar kürüme çalışmaları yaptı.

Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri de sahada çalışan tüm personelin ihtiyaçlarını karşılarken, mobil büfeler vatandaşlara çay ve çorba ikram etti.

Darülaceze Müdürlüğü, Zeytinburnu Spor Salonunda evsiz vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Salonda 30'u kadın, 553 kimsesiz vatandaş misafir ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu 'KÖY TİM'leri ise köylerde kar kürüme çalışmaları yapıyor. Muhtarların kontrolünde bulunan kürüme aparatlı traktörler köy yollarının açık tutulmasında kullanılıyor.

Çalışmalara 4 bin 815 personel (vardiyalı) ile bin 28 araç katıldı veya hazır bekletildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çalışmalarda 4 bin 498 ton tuz kullandı.

Karayolları ekipleri de bin 50 ton tuz, 6,2 ton üre, 57 ton solüsyon kullandı.

- En düşük sıcaklık Selimpaşa-Kınalı'da ölçüldü

Kentte dün en düşük sıcaklık eksi 11 derece ile Selimpaşa-Kınalı'da ölçüldü.

Kar kalınlığı da Aydos-Pendik ile Pendik-Gözdağ'da 30, Sultanbeyli ve Ömerli'de 25, Şile-Darlık'ta 35, Tuzla-Orhanlı'da 32, Çekmeköy ve Çamlıca'da 15, Çavuşbaşı'nda 18, Ümraniye'de 13, Bağcılar'da 12, Büyükçekmece-Ahmediye'de 11, Arnavutköy-Yassıören'de 10, Sarıyer-Zekeriyaköy, Maltepe-Bostancı ve Kağıthane-AKOM'da 8, Maslak'ta 7, diğer semtlerde ise 2 ile 5 santimetre olarak ölçüldü.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü