Kayıp-kaçak bedeli yine alınacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, elektrik faturalarındaki kayıp-kaçak bedeline ilişkin, 'Yine olacak, çünkü şirketlerin başka çaresi yok” dedi
Kayıp-kaçak bedeli yine alınacak!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    


Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, yaptığı açıklamada, elektrik faturalarındaki kayıp-kaçak bedeli ile ilgili 'Yine olacak, çünkü şirketlerin başka çaresi yok” dedi. 'Vatandaş haklı olarak diyor ki 'başkasının ödemediği elektriği ben niye ödeyeyim?' Faturada bilgi o şekilde yer aldığında insanların otomatik refleksi o şekilde ortaya çıkıyor' diye konuşan Bakan Canikli şöyle konuştu: 'Mecburi, bu iş böyle,başka çaresi yok. Başka türlü ayakta kalamazsınız, bu işle ilgili firmalar ayakta kalamaz ki... 'Devlet oradaki parayı tahsil etsin, bize ne' deyip o başka bir şey diğer tarafta bir üretim var, ticari faaliyet var. Onun değerlendirmesi, hesabı ayrı bir iş.”

KAYIP KAÇAK ORANLARI YİNE OLACAK

AA'nın haberine göre başka sektörlerde de durumun böyle olduğunu savunan Canikli, tahsil edilemeyen alacağın gider olarak yazıldığını, vergi matrahından düşüldüğünü, elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedelinde de aynı mantığın uygulandığını ifade etti. Canikli, 'Maliyetin içinde neler var, mümkün olduğu kadar ayrıntılandıralım gibi iyi niyetli yaklaşımın neticesinde böyle bir tablo ortaya çıktı. Bundan sonra kayıp kaçak rakamları yine olacak ama bu sefer elektrik maliyetinin içinde olacak eskiden olduğu gibi, diğer ülkelerde olduğu gibi' diye konuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü