Fransa'yla işbirliğine açığız!

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile telefon görüşmesi yapan Erdoğan, 'terörizmle mücadele konusunda her türlü işbirliğine açığız' dedi.
Fransa'yla işbirliğine açığız!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Paris katliamı nedeniyle bu gece bir telefon görüşmesi yaptı.

DHA'da yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Türkiye'nin Fransa ile dayanışma içinde olduğunu belirterek, terörizmle mücadele konusunda her türlü işbirliğine açık olduğunu da vurguladı.

Bu tür saldırıların terörle mücadele konusundaki kararlılığın güçlendirilmesi gerektiğini ortaya koyduğuna değinen Erdoğan'ın, Paris'teki menfur saldırıda hayatlarını kaybedenlerin aileleri ve yakınları başta olmak üzere Fransız halkına başsağlığı dileğinde bulunduğu kaydedildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın ise Erdoğan'a duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, 'Türkiye'nin yanımızda olduğunu biliyoruz' dediği öğrenildi.

Teröristlerin İslam konusunda kafa karışıklığı oluşturarak Fransa'da toplumsal huzuru bozmayı amaçladıklarına değinen Hollande'ın, bu oyuna gelmeyeceklerini ifade ettiği, terörle mücadelede işbirliğini güçlendirme konusunda Türkiye ile hemfikir olduklarını söylediği kaydedildi.

Vehaber Menu