11 ilde okullar tatil edildi

Kar yağışı nedeniyle bazı illerde ve ilçelerinde okullar tatil edildi.
11 ilde okullar tatil edildi
2016-12-27 11:30:25   Güncelleme: 2016-12-27 11:30:25    

Ülke genelinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle bazı illerde ve ilçelerinde okullar tatil edildi. İşte okulların tatil edildiği il ve ilçeler...

KONYA

Konya'nın 3'ü merkez 22 ilçesinde, kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya'nın Merkez Selçuklu, Karatay ve Meram ile Ahırlı, Akören, Altınekin, Akşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Doğanhisar, Derbent, Derebucak, Ilgın, Karapınar, Kadınhanı, Beyşehir, Çumra, Güneysınır, Sarayönü, Seydişehir, Hadim ve Taşkent ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların yoğun kar yağışı dolayısıyla bugün tatil edildiği belirtildi.

KARAMAN

Karaman'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Karaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, devam eden yoğun yağış nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla il genelindeki tüm okulların bugün tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile ve engelli personelin de bugün idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü kaydedildi.

MERSİN

Mersin'in Mut ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edilirken, Gülnar ilçesinde de taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Mut ilçesinde yaşam olumsuz etkileniyor. Kar yağışı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yarın okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

Gülnar ilçesinde de yüksek kesimlerde etkili olan kar nedeniyle taşımalı eğitim gören okullar bugün tatil edildi.

İlçe merkezindeki diğer okullarda ise eğitimin devam edeceği belirtildi.

ÇORUM

Çorum'un Alaca ilçesindeki okullarda, kar yağışı nedeniyle bugün eğitim yapılmayacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, etkisini sürdüren kar yağışının, özellikle ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için Alaca'daki okullarda bugün eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

AKSARAY

Aksaray'ın Eskil, Ortaköy, Sarıyahşi, Ağaçören ilçeleri ile merkeze bağlı Sultanhanı beldesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle Eskil, Ortaköy, Sarıyahşi, Ağaçören ilçeleri ile merkeze bağlı Sultanhanı Beldesi'nde eğitime bugün ara verildiğini belirtti.

YOZGAT

Yozgat'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okulların bugün bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engellilerin ve hamile bayanların da bir gün idari izinli sayılacakları kaydedildi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki tüm okullar, Nurhak ilçesinde de taşımalı eğitim verilen okullar bugün tatil edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle Nurhak ilçesinde taşımalı eğitim yapılan okullar ile Elbistan ilçesindeki tüm okullarda eğitime bugün ara verildi.

Yetkililer, hava koşullarına göre tatil süresine karar verileceğini belirtti.

ANTALYA

Antalya'nın Akseki ve İbradı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Akseki ve İbradı ilçelerinde kaymakamlıklar tarafından yapılan açıklamada, iki ilçede kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

SİVAS

Sivas'ın Yıldızeli ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı dolayısıyla ilçede taşımalı eğitim yapan okullar tatil edildi.

KIRŞEHİR

Kırşehir'in Kaman ilçesinde de kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Kaman Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, hava sıcaklığında yaşanacak aşırı düşüşe bağlı kuvvetli buzlanma ve don olayı nedeniyle ilçe genelindeki okul öncesi, ilk, orta ile lise dengi okullarda eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiği aktarıldı.

Açıklamada, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de de kar yağışı nedeniyle Kozaklı ve Hacıbektaş ilçelerindeki ilk ile orta dereceli okullar bugün ara verildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü