17 yaşında evlendirilmek istenen çocuk: Okumak istiyorum

İstanbul-Sultangazi’de 17 yaşında zorla evlendirilmek istenen çocuk arkadaşının ihbarıyla son anda kurtarıldı. Düğün salonuna gelen polis ekipleri, gelin arabasından kadını ve erkeği alarak polis merkezine götürdü.
17 yaşında evlendirilmek istenen çocuk: Okumak istiyorum
2019-09-17 03:32:06   Güncelleme: 2019-09-17 03:32:06    

Olay, dün öğle saatlerinde Sultangazi’deki bir düğün salonunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, A.Ö. isimli 17 yaşındaki çocuk, iki yıl önce aralarında dini nikah kıyılan akrabası İ.D. ile zorla evlendirilmek istendi. Evlenmek istemeyen A.Ö., arkadaşını arayarak yardım istedi.

Arkadaşı, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine salona giden polis ekipleri, gelin ve damadın gelin arasına binmesiyle harekete geçerek onları polis merkezine götürdü.

'Evlenmek istemiyorum, okumak istiyorum'

17 yaşındaki A.Ö.'nün polis merkezinde verdiği ifadede, 'İki yıl önce dini nikah kıyıldı, ben yurda yerleştim. Aileme evlenmek istemediğimi söyledim. Beni eve davet ettiler, düğün olmayacağını, beni evlendirmeyeceklerini söylediler. Ben de inandım ama birden düğün yaptılar. Sadece evlenmek istemiyorum, okumak istiyorum' dediği öğrenildi.

İki yıl önce dini nikahı kıyılan ve dün evlendirilmekten son anda kurtulan A.Ö'nün tekrardan yurda yerleştirdiği öğrenildi.

Vehaber Menu