2 bin yıllık lahitteki pis suyu içmek için imza topluyorlar

Lanet efsanesine inanan binlerce kişi, lahitin içinden çıkan pis suyu içmek için kampanya başlattı.
2 bin yıllık lahitteki pis suyu içmek için imza topluyorlar
2018-07-22 12:12:05   Güncelleme: 2018-07-22 12:12:05    

Mısır’ın İskenderiye kentinde ay başında bulunan 2 bin yıllık  ‘gizemli’ lahit gündem oldu. Granit kaplı devasa lahitin içinden üç iskelet ve pis su çıkmasının ardından binlerce kişi, bu pis suyu içmek için imza kampanyası başlattı.

30 ton ağırlığındaki lahitin İskenderiye’de bulunması ile açılması arasındaki sürede hem Büyük İskender’in mezarı olabileceği, hem de lanetli olduğu için açılmaması gerektiği iddia edilmişti. Lanet iddiaları sosyal medyada yayılmış, Mısır firavunu Tutankhamun’un mezarının 1922’de açılmasından sonra arkeolojik çalışmalara katılan birçok kişinin hayatını kaybettiği hatırlatılmıştı.

ENERJİ İÇECEĞİ OLARAK İÇMEMİZ GEREKİYOR

Ancak lanet söylentilerine kulak asmayan bilim insanları lahiti geçen perşembe açtı. Ve 2 metre yüksekliğinde, 3 metre uzunluğunda olan devasa mezarın içinden üç iskelet ile kanalizasyon suyu çıktı… Şimdi, kendilerini bu lanet dedikodularına kaptıranlar bir imza kampanyası başlattı. Kampanyada, 'Lanetli, kara lahitteki kırmızı suyu bir tür gazlı enerji içeceği olarak içmemiz gerekiyor. Böylece onun güçlerini alabilir ve nihayet ölebiliriz' deniliyor. The Independent’ın haberine göre, bu kampanya şimdiden binlerce kişinin imzasını toplamış durumda.

Mısırlı yetkililer ise lahitin içinden çıkan suyun mezara muhtemelen yakındaki bir kanalizasyon borusundan sızdığını söylüyor. İçindeki mumyaların da bu nedenle muhafaza edilemeyip iskeletleştiğini belirtiliyor. Bilim insanları, bu üç iskeletin kral ya da üst düzey isimlere değil, askerlere ait olduğunu sanıyor.

Vehaber Menu