20 yaş altına sokağa çıkmak yasaklandı, maske takmak zorunlu hale geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin açıklama yaptı. Sağlık bakanı Fahrettin Koca, Erdoğan'ın Bilim Kurulu'nun 'daha kısıtlayıcı tedbirler'e ilişkin açıklama yapacağını söyledi.
20 yaş altına sokağa çıkmak yasaklandı, maske takmak zorunlu hale geldi
2020-04-03 20:22:16   Güncelleme: 2020-04-03 20:30:49    

Salgınla mücadele konusunda attığımız adımlara bu geceyarısı itibariyle yenilerini ekliyoruz.

- Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyük şehiriyle, akciğer rahatsızlıklarının sık görüldüğü Zonguldak ilimizi araç giriş çıkışlarına kapatıyoruz.

- 65 yaş üstü vatandaşlarımız gibi 20 yaş altına da sokağa çıkma yasağı getiriyoruz.

- İnsanların toplu olduğu her mekanda maske takma zorunluluğu getiriliyor.

- Şehirlerimizin tamamında insan hareketliliğini azaltmak için gereken tedbirler İl pandemi ve hıfzısıhha kurulları tarafından alınacaktır.

- En az ün adım mesafe kuralına uymayana ceza verilecek.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'Biz hem hazırlık, hem malzeme hem de müdahale konusunda sağlam bir duruş sergiliyoruz. Türkiye'deki Covid-19 hastalarının önemli bir bölümünde Avrupa Amerika seyahatinin olması düşündürücüdür. Batı ülkelerinin sağlık sistemlerinin yeteri kadar kapsayıcı olmaması sebebiyle hastalığın tespitinde ve tedavisinde yetersiz kaldıkları çok açıktır. Türkiye en başından itibaren elindeki veriler çerçevesinde tüm tedbirlerini alarak hastalığın ülkeye girişini geciktirmiştir.

'Şu an itibariyle dünyada salgından etkilenenlerin tespit edilebilen sayısı 1 milyon 30 bine, Covid-19'dan ölenlerin sayısı 55 bine ulaşmıştır. Ülkemiz ise toplamda 20 bin 921 hasta, 425 ölüm, 484 taburcu sayısıyla nüfus ve salgın tehdidi bakımından mukayese edilebileceğimiz ülkelerin tamamından daha iyi bir yerdedir. 

Ayrıntılar geliyor...