2012 yılında da faytonların kaldırılacağı açıklanmıştı! Fayton iddiası seçim vaadi mi?

2012 yılında İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi faytonların kaldırılmasına karar vermişti, üstelik faytonların kaldırılacağı kamuoyuna duyurulup faytonlar kaldırılmadı.
2012 yılında da faytonların kaldırılacağı açıklanmıştı! Fayton iddiası seçim vaadi mi?
2018-06-19 01:29:11   Güncelleme: 2018-06-19 01:53:15    

Yavru köpeğin kesilmesi ile başlayan tartışmalar sürüyor. Hayvan hakları savunucularının hayvan hakkı ihlallerine tepkisinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan faytonların kaldırılacağını açıkladı fakat bu farklı tartışmaları beraberinde getirdi. 2012 yılında İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi faytonların kaldırılmasına karar vermişti, olayın kamuoyuna duyurulmasının ardından 2012 yılından bu yana atlara uygulanan fayton işkencesi devam etti. Hayvan hakları savunucuları faytonların kaldırılacağı iddiası ile birlikte şu soruların cevaplarını da merak ediyor?

1- 'At yarışı', 'ganyan' adı altında atların kırbaçlanması ve türlü işkencelere maruz kalmaları sürecek mi? Devlet bu işkencelerden vergi almayı sürdürecek mi?

2- Sirklere, hayvanat hapishanelerine kapatılan hayvanlar özgür bırakılacaklar mı? Devlet bu işkencelerden vergi almaya devam edecek mi?

3- Hayvanların derisi yüzülerek elde edilen kürk satışı yasaklanacak mı? Devlet bu katliamdan vergi almaya devam edecek mi?

4- 'Avcılık' adı altında yapılan katliamlar sona erecek mi? Devlet ihalelere izin verip bu katliamlardan para kazanmaya devam edecek mi?

5-Akvaryumlara hapsedilen esir hayvanlar doğaya serbest bırakılacak mı? Devlet bu eziyetten vergi toplamaya devam edecek mi?

6- Et, süt, yumurta endüstrisindeki hayvan sömürüsü, işkence, eziyet sona erecek mi? Devlet bu işkencelerden vergi almaya devam edecek mi?

7- Barınaklarda açlığa, susuzluğa mahkum edilen hayvanların koşulları iyileştirilecek mi?

8- Veteriner adaylarına 'anatomi' dersi adı altında canlı canlı hayvan kestirerek hayvan cinayeti işlenmesine son verilecek mi, bu bir ders gerekliliği ise 'insan anatomisi' dersinde de canlı canlı insan mı kesilecek?

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü