'ABD'nin PKK’nın vatandaşlarımızı şehit etmesiyle ilgili ‘karnından konuşması’ incitici'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Türkiye'nin terörle mücadelesinde NATO'daki müttefiklerine dayanışma çağrısında bulundu. Altun 'Müttefik bildiklerimizin örgütlerinin yanında yer aldığını görmek bizleri üzüyor, NATO'ya olan güvenimize gölge düşürüyor. Bu kirli politikalar, ittifakın onurunu da lekeliyor' dedi.
'ABD'nin PKK’nın vatandaşlarımızı şehit etmesiyle ilgili ‘karnından konuşması’ incitici'
2021-02-18 13:53:27   Güncelleme: 2021-02-18 13:53:27    

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Türkiye'nin terörle mücadelesinde NATO'daki müttefiklerine dayanışma çağrısında bulundu. Altun 'Müttefik bildiklerimizin örgütlerinin yanında yer aldığını görmek bizleri üzüyor, NATO'ya olan güvenimize gölge düşürüyor. Bu kirli politikalar, ittifakın onurunu da lekeliyor' dedi.

‘Gerek PKK/YPG gerekse FETÖ’yle mücadelemizde ABD’nin Türkiye karşıtı bir pozisyon alması diplomatik olarak yakışıksız’

15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'nün üst düzey sorumlularının NATO müttefiki Amerika Birleşik Devletleri'nde özgürce yaşamaya devam ettiğine dikkati çeken Altun, FETÖ elebaşının iadesi ile ilgili haklı taleplerinin bugüne dek karşılık bulamadığını vurguladı.

'Gerek PKK/PYD/YPG gerekse FETÖ terörüyle mücadelemizde, müttefik bildiğimiz Amerika Birleşik Devletleri’nin sürekli Türkiye karşıtı bir pozisyon alması diplomatik olarak son derece yakışıksızdır' diyen Altun, terörün ırkı, rengi, dili ve dininin olmadığını, ‘benim teröristim kötü, senin teröristin iyi’ yaklaşımının kimseye fayda getirmediğini aktardı.

‘Stratejik tabloda ittifakların önemi daha da artıyor, müttefiklik hukukunun da yeniden tanımlanmasına ihtiyaç duyuluyor’

Türkiye'nin NATO'nun vazgeçilmez bir ortağı olduğunu vurgulayan Altun, bazı müttefik ülkelerin Türkiye'ye karşı takındığı tutumu ittifaka mal etmenin doğru olmayacağını, nitekim bu durumun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı tüm görüşmelerde tekrar tekrar ispatlandığını dile getirdi.

İçinde bulunulan çağın yeni ve benzeri görülmemiş sorunları da beraberinde getirdiğini anlatan Altun, şunları kaydetti:

'Kimsenin tek başına kolay kolay başa çıkamayacağı sınamalar ve tehditlerle karşı karşıyayız. Bu stratejik tabloda ittifakların önemi daha da artıyor, müttefiklik hukukunun da yeniden tanımlanmasına ihtiyaç duyuluyor. Türkiye, kendisinden yardım isteyen eli hiçbir zaman geri çevirmemiştir. Biz 70 sene önce yaptığımızı bugün de yapmaya, İttifak'a değer katıp tüm zorlukları birlikte göğüslemeye hazırız. Yeter ki müttefiklerimiz de bizimle samimi bir dayanışma sergilesin, bunun İttifak'ımızı zayıflatmayacağı, tam tersine güçlendireceğinin bilincinde olsun.'