Açtığı davadan hayvan barınağına mama bağışlama şartıyla vazgeçti

İzmir'de camiden 'Çav Bella' marşının çalınmasını sosyal medyada paylaştığı için yargılanıp beraat eden CHP'li Banu Özdemir kendisine hakaret edip tehditte bulunanlara açtığı davadan hayvan barınağına mama bağışlamaları şartıyla vazgeçiyor. Özdemir, kendisinden özür dileyen ve 400 kilo mama alan Sibel Altun ile hayvan barınağını ziyaret etti.
Açtığı davadan hayvan barınağına mama bağışlama şartıyla vazgeçti
2021-02-16 12:48:21   Güncelleme: 2021-02-16 12:48:21     ANKA

İzmir'de cami hoparlöründen 'Çav Bella' marşının çalındığı anları sosyal medyada paylaştığı için yargılanan eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, kendisine hakaret edip tehdit mesajları gönderen kişilere açtığı davadan hayvan barınağına mama bağışlamaları koşuluyla vaz geçiyor. Kazandığı tazminatları hasta çocuklar için bağışlayan Banu Özdemir kendisinden özür dileyen Sibel Altun hakkındaki davasını da 400 kilogram mama alması şartıyla geri çekti. 

İki tarafın uzlaşması üzerine Altun, Şopengazi Barınağı'na 400 kg yaş ve kuru mama, mama kabı, taşıma kafesi ve kedi evi bağışı yaptı. Özdemir ve Altun beraber barınağı ziyaret ederek barınağa mamaları teslim etti.

Özdemir’e yönelik haksız paylaşımlar yaptığını belirten Sibel Altun şöyle dedi: 'Sosyal medyadan Banu Özdemir hanımefendiye yönelik haksız paylaşımlar yapılmıştı. Ben de o haksızlığı yapanlardan biri olarak çok üzgünüm. Özellikle bir kadına karşı yapılan haksızlık karşısında üzüntüm daha da arttı. Uzlaşma birimlerinin teklifleriyle kendisine ulaştık. Kendisi de bizi kabul etti. Yaptığımız haksızlığı hem bir özür mahiyetinde hem de kendisinin de kabul etmesiyle bugün Şopengazi hayvan barınağına mama ve birtakım ekipmanlarla geldik. Sosyal medya üzerinden hiçbir konuyu araştırmadan lütfen kimseye haksızlık yapmayalım. Ben kendisine özrümü diledim ve helalleştik.' 

Özdemir de kendisine yönelik hakaret ve tehditler nedeniyle 60’a yakın dava açtığını belirterek, 'Bu dosyaların içerisinde de hemcinsim olan aynı zamanda hayvan hakları savunucusu olduğunu da bildiğim, samimiyetine inandığım Sibel hanımla bir araya geldik. 400 kilo kadar mama ve çeşitli ekipmanların bağışı tazmin edilmesi vesilesiyle de dosyayı kapatmış olacağız. Sizler de hukuki süreçlerinizden sosyal fayda üretebilirsiniz. Can dostlarımız için bunu yaparak iyiliği çoğaltabilirsiniz' diye konuştu.

Uzlaşmacı Şeyda Hengirmen ise, 'Her iki tarafın hayvansever olması ve uzlaştırma sürecinin bu şekilde sonlanmasına çok sevindim. Dilerim bu olay örnek olur' dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü