Adet döneminde seks yapmak zararlı mı?

Adet döneminde cinsel ilişkiye girmek kadınlar için zararlı mıdır?
Adet döneminde seks yapmak zararlı mı?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Adet kanaması kadın rahmi içerisindeki bir dokunun kanayarak dökülmesidir. Bu doku hamilelik sırasında bebeğin yapıştığı ve beslenmesi için lazım şartları sağlayan özel bir yapıdır. İşte bu doku hamilelik oluşmadığı her ay bir dahaki yumurtlamaya tekrardan hazırlanması için üstteki tabakasını kanayarak döker ve alttan yeni doku oluşmaya başlar.

ADETLİYKEN HAMİLE KALINABİLİR Mİ?

Adet kanamasına ilişkin gerçek dışı uydurmalar; vücuttaki kirli kan atılması gibi, zehirli olduğu, vücuttan atılmazsa kişiyi zehirlediği, pis olduğu, bu esnada ilişki kurulursa kısır olunacağı gibi bu şeyler tamamen yanlıştır.Adet sırasındayken seks yapılıp yapılamayacağın yanıtı ise koşullara ve kişilere, ve de kişilerin inançlarına göre farklılık gösterir.Adet sırasında yani kadının menturasyonu sırasında prezervatif (kondom - kılıf) ile seks yapılmasında ne kadın için nede erkek için tıbbi olarak bir sakınca yoktur, ne kadın nede erkek bedensel bir zarar görmez. Şayet prezervatifsiz cinsel ilişki kurulursa kadın veya erkeğin mikrop kapma şansı olabilir. Çok nadir de olsa adet kanaması sırasında hamile kalma olasılığıda mevcuttur, bunu da göz ardı etmemek gerekmektedir.

Cinsellik kişilerin bedensel ve de beyinsel özgürlüklerdir. Bu sebeple kendisi için istediği bir şeyi şayet tıbben yasaklanmamışsa koşullarına, inançlarına ve de ahlaki değerlerine göre yaşayıp yaşamayacağına, yaşayıp yaşamak istemediğine veya yaşamaya kendisi karar verir. Tıbben bir zararı prezervatif kullanmak kaydı ile yoktur, bu yuzden karar vermek size kalmıştır.Bir çok kadın adetliyken kendilerini itici bulurlar, ve de erkeklerin bu hallerinden rahatsız olabileceklerini düşünürler, oysaki bazı rahatsız olan bunu itici bulan erkekler olduğu gibi, bundan rahatsız olmayan, kadını adet döneminde de arzulayan ve bu esnada cinsel ilişki kurmak isteyen, cinsel ilişki kuran ve de bundan zevk alan bir çok erkekte mevcuttur.

KADINLARDA CİNSEL İSTEK ARTIŞI

Adet dönemi doğanın kadınlara verdiği üstün kabiliyet olan hamilelik ve doğum olayının bir parçasıdır. Pis değil, doğal ve de gerekli bir süreçtir. Adet sırasında seks bir çok insan tarafından yaşanmaktadır. Kadın açısından baktığımız zamanda bayanların bir çoğunda adet döneminde cinsel istek artışı görülür, kimileri bunu yaşarken, kimilerde bunu baskılar. Bazı kadınlar adet döneminde cinsellik yaşamanın bu dönemdeki gerilimlerini azalttığını veya yok ettiğini, bazıları ise tıpkı zamanda adet sancılarını hafiflettiğini veya yok ettiğini söylemektedir.

Mahmure

Vehaber Menu