AKP MYK belli oldu: Binali Yıldırım Genel Başkanvekili

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı başladı. Toplantıda Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri belli oldu.
AKP MYK belli oldu: Binali Yıldırım Genel Başkanvekili
2021-03-24 19:03:04   Güncelleme: 2021-03-24 19:03:04    

AKP Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) yeni üyeleri atandı. Erdoğan, Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş'u Genel Başkanvekili olarak belirledi.

Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Erkan Kandemir, Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Efkan Ala, Jülide Sarıeroğlu, Özlem Zengin, Mehmet Özhaseki, Nurettin Canikli, Vedat Demiröz, Mustafa Şen, Leyla Şahin Usta, Ömer İleri, Çiğdem Karaaslan, Fatih Şahin ve Ömer Çelik oldu.

MYK'ya yeni üye olarak Zengin, İleri ve Şen olmak üzere 3 yeni isim katıldı. Ömer İleri Rizeli ve eski bakanlardan Tevfik İleri'nin torunu.

MECLİS'İ GÜÇLENDİRDİ

Meclis Grup Başkanı Naci Bostancı yerini korurken, Mahir Ünal ve Mustafa Elitaş yeni Grup Başkanvekilleri oldu. Emin Akbaşoğlu ve Cahit Özkan da yeniden aynı görevi getirildi. Grup Başkanvekili iken hiçbir listede kendine yer bulamayan Mehmet Muş'un ise bakan olabileceği belirtiliyor. Muş, Berat Albayrak'a yakın isimlerden.

İşte AKP Merkez Yürütme Kurulu üyeleri:

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü