AKP'den HDP'ye geçen Çelik: ‘Kobanê düştü düşecek’ lafı soğuttu!

HDP Milletvekili ve İstanbul Milletvekili Adayı Levent Tüzel’in seçim çalışmaları kapsamında Bağcılar’da ziyaret ettiği Bitlisliler Derneğinde konuşan Dernek Başkanı İbrahim Çelik, '12 yıl AKP’ye hizmet ettiğini ancak Erdoğan’ın ‘Kobanê düştü düşecek’ ded
AKP'den HDP'ye geçen Çelik: ‘Kobanê düştü düşecek’ lafı soğuttu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Evrensel'den Ümit Kartal'ın haberine göre Çelik AKP’den ayrılış sebebini ve neden HDP’yi tercih ettiğini de anlattı.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN CUMHURİYETİ

Levent Tüzel’in Bitlisliler Derneği ziyaretinde söz alan Dernek Başkanı İbrahim Çelik çarpıcı ifadelerde bulundu.

Dernek üyelerinin coşkuyla alkışladığı Çelik, 12 yıl boyunca AKP’de yöneticilik ve gençlik kolları başkanlığı yaptığını söylerken, başta AKP’ye oy veren Kürt halkına olmak üzere, Türk, Kürt, Arap, Çerkes tüm halklara da HDP’ye oy verme çağrısı yaptı. Çelik, “Eğer HDP barajı aşmazsa CHP de kalmayacak, MHP de kalmayacak. Türkiye Cumhuriyeti kalmayacak sadece Recep Tayyip Erdoğan kalacak. Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyeti kalacak. Eğer halkların da sesi olsun, tek adam olmasın istiyorsak, sadece yüzde 10 değil daha fazlasını HDP’ye verip, onların paraları sıfırladığı gibi sandıkları sıfırlayıp, 7 Haziran gecesi de çıkıp Bağcılar Meydan’da kutlama yapmamız gerekir”dedi.

ERDOĞAN TARAFSIZLIK ÜZERİNE NAMUS SÖZÜ VERDİ

TBMM’de tarafsız olacağına dair yemin etmesine rağmen, tüm halkın parası ile AKP’ye oy toplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Çelik,  Erdoğan’ın tarafsızlık sözü verdiğini ‘Herkesin cumhurbaşkanıyım’ dediğini ama 77 milyonun hakkını götürüp AKP’ye hizmet için kullandığını söyledi.

Erdoğan’ın AKP’yi de değil, sadece kendisini düşündüğünü söyleyen Çelik,  “O sadece kendini düşünüyor. Eğer kendisini düşünmese Abdullah Gül’e de öyle yapmazdı. Bülent Arınç’ın Melih Gökçek’e dediği gibi, parsel parsel satıyorlar memleketi. Elektriği TOKİ’yi yeşil sermayeye verdi. Van’da deprem oluyor, biz cebimizden para gönderiyoruz. Van’da 40 bin liraya yaptığı TOKİ’yi 70 bin liraya satıyor. Sonra da Van’da gidip 3. köprüyü yaptım diyor. Toplumu değil sadece kendisini düşünen bir zat var karşımızda. Ama Allah’ın sabrından büyük sabır yoktur, Erdoğan’ın da günü geçti.”dedi.

KOBANÊ DÜŞTÜ DÜŞECEK DEMESİ ÜZERİNE İSTİFA ETTİM

AKP’de 12 yıl yönetim kurulu üyeliği ve gençlik kolları başkanlığı yaptığını anlatan İbrahim Çelik, “Tayyip Erdoğan’la aynı sofrayı paylaştım. Ama bizi o sofrada dışladılar. Kürt yoktur, siz yoksunuz dediler” dedi. Erdoğan’ın ‘Kobanê düştü düşecek’ sözünün kendisini çok etkilediğini ve o gün gidip AKP’den istifa ettiğini anlatan Çelik şöyle konuştu: “Arkasındaki o Emine Hanım var ya onun o anki gülümsemesi, ben 12 yıl hizmet etmeme rağmen beni tamamen soğutmuştur. ‘Kardeşim ölüyorsa, ben onu öldürene karşı duracağım’ dedim, ‘Senin yanında durmayacağım’ dedim ve aynı gün istifa ettim. O ‘Kobanê düştü düşecek’ lafı üzerine istifa ettim.”

Çelik, 7 Haziran’ın önemli bir gün olduğunu ve sandıklara sahip çıkılması gerektiğini de söyledi. İbrahim Çelik’in konuşması dernek üyeleri tarafından da coşkuyla alkışlandı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü